PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176762
4,4 43 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Na samuśkim, samusieńkim końcu, po baaaardzo dłuuugich napisach był jeszcze fragment jak Logan gdzieś u żółtków wódę pije. Czyżby nawiązanie do drugiej części??? Widzieliście to, czy jak zwykle zaraz po napisach żeście powyłazili???

kimi81

Trzeba mieć nieźle najebane żeby
a) pójść do kina na taki film
b) siedzieć na napisach na nim

Haha.

ocenił(a) film na 8
brandy_2

Trzeba mieć nieźle najebane by oglądać kiepskie wersje i po tym oceniać film.
Siedzenie na napisach do końca jest jedną z mądrzejszych rzeczy bo:
- można posłuchać soundtracku
- można zobaczyć listę płac (co jest ciekawe, gdy np. w każdym filmie szuka się Polaka lub kogoś polskiego pochodzenia, ja tak robię i zawsze jest mi przyjemniej gdy widzę np. jakiegoś Nowaka)
- można zobaczyć nieudane sceny z filmu np. jakaś poważna scena, kamera, akcja, a tu aktor ni stąd ni zowąd się roześmiał albo pomylił tekst.
- i wreszcie można zobaczyć zajawki kolejnych części.
Naucz się ściągać dobre wersje z torrentów biedulku i wtedy się wypowiadaj.

Co do scen które są w workprincie, a nie ma ich w kinie to miejcie z nich podnietę piraci, ja i tak wolę dobrą wersję filmu zamiast na wpół rozgrzebanego produktu z paroma scenami które do kina nie trafiają. Tak jest z każdym filmem, że część materiału nie trafia do scen (pojawia się w zwiastunach, teledyskach ścieżki dźwiękowej no i zostaje na wrzucenie do wersji reżyserskiej na DVD).
Nie dla was te sceny powstały, bo nikt wersji dla piratów nie robi, bo prostu to były odrzuty bądź cenzura i nie trafiły do kina. Podniecać się nie macie czym. Bo te 3 sceny nie są warte oglądania półtorej godziny niedokończonego filmu.

ocenił(a) film na 6
kimi81

nie poszczyj się ,,nagasuko" zza lady, każdy to widział 1,5 miesiąca temu w workprincie

ocenił(a) film na 7
deamon82

zamknijcie morde poprostu gość sie pytał nie musicie go odrazu wyzywać!
Ja widziałem ten fragment
"Jesteś stąd" -zapytała Azjatka
"Z Kanady...Chyba" -odpowiedział Wolverine
"Pijesz by zapomnieć" -Azjatka
"Pije dopóki pamiętam" -Wolverine

czy jakoś tak.
A jeszcze wcześniej policja zatrzymała Strykera w sprawie zabicia łysego co mu ten nóż Stryker wbił.

A jak wy oglądacie Workprinta to
1. Gratuluje inteligencji
2. Patrz 1.
3. Nic nie widzieliście

ocenił(a) film na 6
kubaziomx93

jesteśmy bardzo inteligentni dostrzegając błędy w fabule, bo nic nie zmieniono w stosunku do workprint, efektów się nie czepialiśmy bo wiadomo, że dodadzą CGI, ale i tak niezbyt im wyszedł końcowy efekt (pazury przed lustrem czy Logan ciachający schody), widzieliśmy sceny z:
1.aresztowaniem Strykera
2.Loganem w barze japońskim
3.Deadpoolem sięgającym po swoją głowę

wątpię żebyś widział tą ostatnią w kinie

ocenił(a) film na 7
deamon82

Deadpoola sięgającego po głowe nie widziałem, poza tym chodzi mi nie o film ale o zachowanie na forum trzeba się wyrażać ładnie :>
Co do pytania:
Nawiązanie to to chyba było bo po napisach końcowych jakby "dla wytrwałych". To chyba miało jeszcze bardziej podnieść poziom oczekiwania na kontynuacje. Wolverine w Japonii z wypranym mózgiem. Ciekawie się zapowiada ^^ mam nadzieję że będzie następna część jak najszybciej i będzie dużo Szablozębnego bo fajnie gościu gra i miny robi jak sie uśmiecha wrogo albo w tym barze co po rzekomym zabiciu panny Wolverina gada z tym typem ^^

kubaziomx93

Po takiej kaszanie jak Wolverine mam nadzieję, że nawet im przez myśl nie przejdzie żeby próbować to kontynuować. X-Men zdechł.

ocenił(a) film na 6
brandy_2

zarobili tyle, że będzie kontynuacja

ocenił(a) film na 10
deamon82

dosiedziałam do końca napisów, nie ważne. Chodzi mi o tą trzecią scenę która napisałes.
Na prawdę istnieje? mam workprinta, i(nie oglądałam w całości, tlyko kawałki) na końcu była tylko scena z barem i strykerem. Chyba, że coś ominełam?

ocenił(a) film na 6
kubaziomx93

kubaziom, jeśli chodzi o tą scenę z wolvim to trochę przekręciłeś to było tak
A: Amerykanin?

W: Kanadyjczyk, chyba.

A: Pijesz, by zapomnieć?

W: Nie.

W: Piję, by sobie przypomnieć.

kimi81

Najfajniejszcze jest to, że żołnież aresztujący Strykera miał chełm z polską flagą.

bossjohn

Najfajniejsze jest jak Polak nie wie jak napisać "hełm".

kimi81

Rany ludku i wypowiadaj się na forum jak Cię zaczną ochlapywać jakimś gównem. Polska zeszła na psy. Najwięcej do powiedzenia mają Ci co zazwyczaj na codzień do nikogo się nie odezwą, no ale w internecie to za zło całego świata obrażają innych.
Dzięki tym "porządnym" ludziom za odpowiedzi.
Ja akurat należę do tych ludzi co do kina chodzić lubią. Nie ściągam, bo w kinie to przyjemność jest sobie zobaczyć i posłuchać (bo uwielbiam dźwięk przestrzenny), mimo, iż mam w domu zrobione małe kino. Nie lubię sobie maścić dobrych filmów niską rozdzielczością, kiepskimi kolorami i małym 19" komputerowym ekranikiem.
Uwielbiam X-men'ów i nikt mnie takimi obelgami do nich nie zniechęci.
Człowiek się tylko ładnie pyta, bo z reguły polaczki wychodzą zaraz jak tylko pierwszy napis się pojawi, a wytrwałych jest u nas na palcach policzyć.....

ocenił(a) film na 10
kimi81

hah, nie ja tylko widziałem tego Strykera jak go żołnierze zgarneli gdy cały czas szedł

ocenił(a) film na 7
sebastjan975

ja widzialam scene z Loganem, jesli chodzi o Deadpool'a to scena jest na youtubie wiec sie nie podniecajmy tylko ogladajmy :)

ocenił(a) film na 5
Kopczyczka

Odnioslem takie wrazenie po obejrzeniu filmu, że jest to poprawny film, ale bez fajerwerkow i wielkiego show. Zreszta chyba takie bylo zalozenie tworcow. Nie chce porownywac z 1, 2 , 3 czescia X-menow, chociaz tam byla wieksza liczba różnorodności mocy bohaterow i antybohaterow przez co nadawało to wiekszego kolorytu wyobraźni. W sumie X-Geneza:Wolverine to trafiony film jesli ma na celu skupic sie na poczatkach Wolverina.

kimi81

w najnowszym dvd ripie końcowa scena jest z deadpoolem, jak spod gruzów sięga po swoją głowę, która po chwili otwiera oczy i mówi "ciii" :)

użytkownik usunięty
kimi81

Według mnie ten film był za krótki. Ciekawa jestem jakie będą następne filmy z cyklu Origins.

ocenił(a) film na 4

Ja ściągłem go dzisiaj i była scena przed napisamy ze Strykerem, a po napisach z Deadpoolem, i mi się spodobała:D fajna byla:D ręka po głowe sięga...hehe dobre, pewnie sequel bedzie. A co do Logana w barze, to tego nie widzialem, jak ma ktos link niech zapoda.

RiDeR882

Ja zawsze siedzę do końca napisów szukam długopisu i zapisuje na czym się da soundtrack xDD A jeśli panie, która ma zamiar posprzątać wychodzi bo widzi, że siedzi jeszcze grupka osób to wyciągam fonik i nagrywam soundtrack ( napisy z nazwą utworów nie to co leci ) xDD

ocenił(a) film na 8
pumba_14

dwie koncowe sceny zobaczylam dopiero po przeczytaniu forum ;P z ciekawosci musialam wrocic do filmu. a scene z Deadpoolem obejrzalam na youtube