PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176759
4,4 43 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Jak myślicie , dlaczego Wolverine stał się ..no bardziej mądry..co go tak zmiękczyło?X-Men ? Czy inni mutanci mieli na niego jakiś wływ?Dopiero póżniej zrozumiał że źle robi?Bo ja po prostu nie pamiętam co mu się stało...acha on na początku był przecież dobry o ile pamiętam a później po laboratorium zwariował..kiedy po prostu m u odbiło i kiedy sie uspokoił ?

ocenił(a) film na 8
Dodo_xD123

Wolverin w komiksach miewał napady furii potem Xavier pomógł mu to opanować.

Tylko ze w filmie skutkiem ubocznym eksperymentu była utrata pamięci no i włączenie się prymitywnej części mózgu która spowodowała furię.

O ile dobrze pamiętam w komiksie MegaMarvel:WeaponX jest to bardziej szczegółowo opisane.

http://rapidshare.com/files/48079282/Weapon_X_Graphic_Novel.cbr

miłej lektury

kefirhero

Wg komiksu także stracił pamięć podczas Eksperymentu WX.

ocenił(a) film na 8
finsternis

dokładnie i to spowodowało też furię no i zanik pamięci

kefirhero

Ty byś nie dostał ataku furii, jak budzisz się i nic nie pamiętasz a jeszcze pocięli cię i naszpikowali jakimś metalem, a jedynie dlaczego przeżyłeś eksperyment to są twoje moce mutanta? Nie dziwię się Loganowi, że sie wkur...ił. :)

ocenił(a) film na 4
finsternis

Hehe świetny komiks - bardzo ostry, szkoda że Origins nie ma nic wspólnego z tym dziełem:/

ps. można by się wku***ć a propo [@up]:]

ocenił(a) film na 8
finsternis

no i jeszcze doliczyć do tego ze Profesor się nad nim znęcał gdy Corlelius mówił że go to boli Profesor kazał podkręcić do maksimum no i Logan słyszał jeszcze rozmowę jak Profesor mówi że jest to tylko zwierzę i Logan jak się uwolnił to dążył wyłącznie do Profesora żeby go zabić no i niestety na jego drodze stanęli żołnierze no i żaden z nich nie przeżył:]:]a jedno mie zastanawia chyba Logan oszczędził tą dziewczynę pomocniczkę Profesora ale jest to nie pewne nie było to pokazane.

No dobra można się zgodzić też bym się wku....ł :];]:]

ocenił(a) film na 6
kefirhero

Ja to wogóle tej końcówki nie zrozumiałem, najpierw ich zabija, Hines się pali. Później okazuje się, że zyją, Logan się do nich dostaje i koniec, co tam się stało? wiadomo, że Cornelius przeżył, bo porywają Wolverine'a, i dopiero Maverick kropnął rudzielca.

A odnośnie filmu, to albo pokazujemy historię Wolverine'a, albo adaptujemy Weapon X, musieli jakoś pozmieniać fabułę, żeby wsio upakować w 2h film.
A czy jakiś film odzwierciedla jeden numer dowolnego komiksu?