PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176768
4,4 43 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Hmmm czemu oni nie zrobili tego filmu tak jak był w komiksie ?
Wolverin był już taki jako dziecko ?? (odp.nie) Czy czasem Szablozebny i Wolverin nie zgłosili się jako ochotnicy do eksperymentu w czasie 2 wojny światowej ? (odp.tak) A no i zapomnieli o Kapitanie Ameryce który został stworzony w tym samym czasie. Widzieliście X2 ? Tam chyba ma wspomnienia jak został stworzony.
Jedyny "+" dla tego filmu to beda chyba tylko efekty ....
żal....

ocenił(a) film na 6
adiipwnz

,,Wolverin był już taki jako dziecko ?? (odp.nie)"
co nie? czytałeś wogóle ten komiks, że mówisz ,,nie zrobili tego filmu tak jak był w komiksie"? odp.nie

ocenił(a) film na 6
adiipwnz

,,Wolverin był już taki jako dziecko ?? (odp.nie)"
co nie? czytałeś wogóle ten komiks, że mówisz ,,nie zrobili tego filmu tak jak był w komiksie"? odp.nie

użytkownik usunięty
adiipwnz

A do twórcy tematu:
to o czym piszesz to historia Wolviego sprzed "Kryzysu na nieskończonych ziemiach'. Kapitan Ameryka - 2 wojna światowa - czerwoni & naziści...daj spokój człowieku... nie wyobrażam sobie żeby te motywy, z komiksów z lat 50-tych, były jakkolwiek interesujące dla współczesnego widza.:/

Wolvie był taki jako dziecko (patrz komiks Origins).
I gdyby Kapitan Ameryka w tych swoich majtasach w kolorach flagi Amerykańskiej i skrzydełkami na głowie pojawił się w tym filmie... no comment:/

"Kryzys na nieskończonych ziemiach" to crossover DC, a nie Marvela :P

użytkownik usunięty
Power_T

A nie 'i tego i tego'? Bo słyszałem że wszystkich boh. tam wzięli ... przez sito przepuścili.:)

ocenił(a) film na 8
adiipwnz

adiipwnz coś mi się zdaje że albo inne komiksy czytałeś albo przeglądałeś tylko obrazki nie czytając komiksu. Wolvi miał szpony od dziecka a do eksperymentu sam się nie zgłosił i było to sporo lat po wojnie kiedy wszczepili mu adamantium. A z Victorem sprawa nie jest do końca wyjaśniona.

ocenił(a) film na 4
jetli22

Wszystko powinni zrobić w dwóch częściach - najpierw wydarzenia z komiksu Wolverine Origin, a w drugiej części wydarzenia z Weapon X i byłbym w 100% usatysfakcjonowany.

Est85

oby film trwał conajmniej 120 min a nie jakto jeden user nawija 90 min bo mnie krew zaleje... to ma byc hit na miare Batmana a nie gówno.

ocenił(a) film na 6
Est85

..to by było najlepsze rozwiązanie :).. ehh..

ocenił(a) film na 7
adiipwnz

A tam narzekasz :P
Najważniejsze, żeby Deadpool był tak poryty jak w komiksach :D

yezu666

nienarzekam tylko film zeby był conajmniej dobry musi był długi i dokładnie opowiedziany, a nie na szybko jakby sie do sracza spieszyło... .licze jednak że bedzie trwał ponad 2h bo na to przeciez zasługuje historia o Rosomaku. spójszcie na trzecią częśc X-men jak ładnie film został spłycony bo był stanowczo za krótki i tak wszystko streszczono ze niewiadomo dokonca kto kim jest i wogóle, niby są tam nowe postacie a nijako je przedstawiono. Strażnicy Watchmen to maja szczęcie bo bedzie to 153 minutowe ambitne dzieło.

ocenił(a) film na 6
Walker_

..długość/rozmiar się nie liczy.. tak gdzieś słyszałam ;)

ocenił(a) film na 4
diana6echo

Oglądałeś X3 - według mnie w porównaniu z X1 i X2 wypada raczej słabo.
Film był za krótki oraz większość wypełniała akcja, przez co oglądało się go trochę jak urywki...
Oby tutaj film miał większą spójność.

ocenił(a) film na 6
Numer_44

.ja X3 dałam 4, bo to była jakaś masakra i popłuczyny tego co z trudem ulepił Singer.. (Ratner ma zamiar zniszczyć Conana - pewnie obsadzi w nim jakiegoś tłuka, albo Zaca Effrona :/)..