PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176759
4,4 43 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Czy znacie może jakichś superbohaterów polaków lub polskiego pochodzenia, albo historie komiksowe które toczyły się w Polsce. (Obojętnie jakie wydawnictwo)
No więc z bohaterów przynajmniej polskiego pochodzenia
- Walter Langowski - Sasquatch z Alphy
- Myślałem że Magneto jest z Polski ale historia "Testament magneto" powiedziała że jest Niemcem :(

A historie z polską w tle to tylko z Magneto, Wolvim i Kapitanem Ameryką.
Wo wszystko czo znam mało :(
Teraz wy !!!

ocenił(a) film na 2
jetli22

Kapitan Żbik!!!

!
<wcale nie za krótki!>

ocenił(a) film na 6
jetli22

Kapitan Bomba

ocenił(a) film na 7
deamon82

kapitan Italia

ocenił(a) film na 2
jetli22

Kiedyś była historia z Supermanem, co przeniósł się w czasie. Wylądował m.im. w Warszawie w czasie II wojny światowej.

Co to za historia z Loganem i Polską?

ocenił(a) film na 8
Rezun

Oki nie sprecyzowałem, chodzi mi o komiksy zagraniczne nie polskie.

ocenił(a) film na 8
jetli22

Jest parę zeszytów z Loganem i Kapitanem Ameryka które dzieją się w Polsce zobacz w Wolverine: Origins. Z Kapitanem Ameryką znlazło by się więcej ale trzeba poszukać.

jetli22

Troche nie na temat ale wam powiem, że moim zdaniem cała seria filmów x-
men jest, no co tu ukrywać, spierdolona na maksa... Tak to widze...
Pewnie mnie zbluzgacie ale ok. Co wy na to?

ocenił(a) film na 6
ViThElEtZ

słaba prowokacja, idź poćwicz przed lustrem, i rada na przyszłość: bez argumentów się nie udzielaj na forach

deamon82

przepraszam... już nie będę... ale powiedz, że to dobre filmy... jak dla
mnie to są komedie i tyle... kilka żarcików wykonanych przez Logana no
ale to nie ratuje całości! tak to odbieram i nic na to nie poradze...

ocenił(a) film na 2
jetli22

Przecież Superman nie jest polski.

Fajne te z Wolvim? O co chodzi? Tej serii jeszcze nie czytałem.

jetli22

Po ostatnich reklamach i bez obrazy oczywiście...Popiełuszko.
Przynajmniej media wykreowały takiego bohatera...
A tak na serio to As z Hydrozagadki Andrzeja Kondratiuka

jetli22

Zdecydowanie Człowiek Biegunka, najprawdziwszy polski bohater, swą moc
używa, by nieść pomoc pokrzywdzonym i potrzebującym:P

użytkownik usunięty
jetli22

Jan Maria Rokita..;)

ocenił(a) film na 6
jetli22

http://forum.marvelcomics.pl/viewtopic.php?t=539&start=0

jetli22

Jetli, Nie słyszałem, żeby Walter Langowski miał cokolwiek wspólnego z Polską;) a co do "Testamentu Magneto", to nikt go nie bierze poważnie, Magneto zawsze dla wszystkich pozostanie polskim żydem, a to co scenarzysta wyczyniał w tej mini-serii to przechodzi ludzkie pojęcie (ten gościu nawet nie ma pojęcia o geografii Polski, a nawet Europy:D:D:D ani zielonego pojęcia o historii:/ )
A jeśli chodzi o bohatera z Polski, to był w Universum Marvela taki chłopak, o pseudonimie Prodigy;)

aha, w którejś odpowiedzi pojawiła sie informacja o tym, że podróżujący w czasie Superman odwiedził Warszawę w trakcie II Wojny Światowej, ta historia nosiła tytuł "Time and Time Again" i miała chyba 8 części:)

A Wolvie rzeczywiście odwiedzał Polskę w trakcie II Wojny, i był nawet więźniem (chyba więźniem;) ) obozu jenieckiego:) (to było opowiedziane w Wolverine:Origins)
No a Captain America to już chyba wiadomo, brał czynny udział w II Wojnie, i nawet miał duże zasługi przy oswabadzaniu któregoś obozu koncentracyjnego;)
mam nadzieję, że komuś się przydadzą te informacje:D
pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
baggio_jagoda

to słabo słyszałeś
,,Dr. Walter Langkowski is a member of Alpha Flight, a native of Vancouver, British Columbia, Canada of Polish origin and a renowned physicist, and a professor of both physics and biophysics."

deamon82

Deamon82, tak z ciekawości pytam, skąd jest ta informacja?? :)
z góry dzięki za odpowiedź;)

ocenił(a) film na 6
baggio_jagoda

http://en.wikipedia.org/wiki/Sasquatch_(comics)

ocenił(a) film na 8
baggio_jagoda

No pamiętam tą historie z Supermanem w Warszawie nawet znalazłem ją w moich starych komiksach wydawanych w Polsce przez TM-Semic.

ocenił(a) film na 6
baggio_jagoda

Pamiętm odcinek X-Men: Ewolucja w którym Wolverine wyzwalał obóz w Polsce (był tam także kilkuletni Magneto)

ocenił(a) film na 6
strieloqq

KOMIKSY, nie bajki

ocenił(a) film na 8
jetli22

jeżeli ktoś czytuje "the Ultimates"to pewnie wie że pojawił się tam kapitan Brytaiin,K.Itallia itp.Każdy z nich posiadał kostium który umożliwiał Latanie,super siłę.

Potem gdy się przestawiali było tych bohaterów sporo i że każdy pochodzi z innego kraju Uni Europejskiej.Potem gdy Loki zaatakował Triskelion kilkunastu bohaterów z rożnymi barwami wyleciało aby pomóc w walce.Jeden miał barwy biało czerwone

więc możliwe że w MARVEL ULTIMATE UNIVERSE jest Kapitan Polska:];]

ocenił(a) film na 4
kefirhero

Borewicz :D

jetli22

wilq superbohater też się liczy?? opole może nie gotham ale zawsze

ocenił(a) film na 3
jetli22

Silk Spectre w Watchmen jest Polką. W filmie to pominięto, ale w komiksie jest to wspominane wielokrotnie.