PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176910
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Lubię całą trylogię "X-menów",2 część jest chyba najlepsza.
Ogólnie lubię pooglądać czasem(nazwijmy to po imieniu)kino dla dzieci,nawet w ulubionych mam "Transformerów"
Ale żeby to miało ręce i nogi,miało jakiś sens i dobrze wyglądało.
Wiadomo że głupie to by było w takich filmach doszukiwać się,
co gorsza zarzucać brak realizmu!
Wkącu to filmy s.f. a nie dramaty o parte na życiu!
Ale 4 film o mutantach wypadł okropnie mizernie!

To film akcji,s.f. a miażdży wiele komedii!
Tak wielką salwę śmiechu wywołuje że głowa mała :)
A wszystko to za sprawą zabójczo,kiczowatych akcji,efektów specjalnych.
Jestem bardzo ciekawy ile wydali hajsu na film.
Bardzo mnie to dziwi,4 film z serii który na pewno miał sukces komercyjny a tak żałosne efekty,kurde co raz gorsze filmy robią.
Jestem bardzo ciekawy kogo zadowoliły efekty...
Jako komedia - polecam,mocne - 6
Jako kolejny film o mutantach miernota - 4

ocenił(a) film na 10
GotTheLife

Pewnie jesteś kolejnym idiotą, który oglądał jak najszybciej ściągnięta z internetu wersje WORKPRINT lub CAM i dlatego efekty Cię nie zadowoliły, bo mnie bardzo, zwłaszcza walka Wolverine & Sabretooth vs. Deadpool.

Aha, jeszcze jedno: pisze się "w końcu", a nie "wkącu" matole.

ocenił(a) film na 3
Psychol_91

No i nadleciał Troll,sądziłem że się przynajmniej wysili a tu tylko takie standardowe słowa "idiota,matoł".
Hmm...coraz bardziej rozczarowujecie mnie,niem się z czego pośmiać.

A więc Ciebie chłopcze zadowoliły efekty,współczuje gustu :))

PS.Film to ja wypożyczyłem i co łyso ci :)

ocenił(a) film na 3
GotTheLife

Miało być - "nie mam..."

ocenił(a) film na 7
GotTheLife

To chyba ty jestes trolem. Jakbys nie wiedzial to filmy te powstaly na podstawie komiksow, ktore sa calkiem trudne do czytania. Skladaja sie z kolosalnej liczby watkow idealnie swoista tworzacych rzeczywistosc, swiat.

Na podstawie niektorych tytulow moznaby zrobic czysty film sc-fi przebijajacy wiele wybitnych obrazow z tego gatunku.

ocenił(a) film na 3
Sentry

"To chyba ty jestes trolem."
No słucham niby dlaczego ? Bo z krytykowałem wasz film !

"Jakbys nie wiedzial to filmy te powstaly na podstawie komiksow..."
Po pierwsze,to już przed obejrzeniem ktoś mi to mówił ale powiedz mi co to ma do rzeczy ?

Powiedzmy sobie że ten 4 film był taki sam jak komiks...pytanie i co z tego ? Jak film niema ani jednej pozytywnej strony ?
A co jest w nim najgorsze ? Tandetne efekty,to mnie Strasznie zraziło!!

Ja mówię nie mam nic przeciwko filmom dla dzieci ale kurde ludzie róbcie dobre,przyzwoite efekty.

ocenił(a) film na 7
GotTheLife

Wiesz - praktycznie o kazdym filmie, ktory nie jest w 100 % realistyczny mozna powiedziec, ze jest dla dzieci. Na dobra sprawe z kazdego horroru, fantasy czy sc-fi moznaby sie nabijac, ze jest komedia itp.
Jednakze takie opinie sa krzywdzace dla danych filmow.

ocenił(a) film na 3
Sentry

Nazwaniem tego typu dzieła "filmami dla dzieci" to mieniała być żadna obraza,to miało być nic ważnego tylko po prostu nazywam rzeczy po imieniu.

"praktycznie o kazdym filmie, ktory nie jest w 100 % realistyczny mozna powiedziec, ze jest dla dzieci."

Jak już to Teoretycznie :)
Nie prawda,filmy dla dzieci to nie każdy film Nierealistyczny !
Filmy dla dzieci to takie co powstają Tylko dla efektów specjalnych dla akcji itp. co tak naprawdę nie mają fabuły to są wtedy filmy dla dzieci!
Wiele jest filmów s.f. Fantazy itp. co większość dzieci by nie zrumieniła!

"Na dobra sprawe z kazdego horroru, fantasy czy sc-fi moznaby sie nabijac, ze jest komedia itp."

He he he całkiem dobre :) To raczej bardzo mało widziałeś jak piszesz że np: - "...kazdego horroru moznaby sie nabijac..."

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
GotTheLife

Zgadzam sie, ze jest wolnosc slowa :P

Oczywiscie wiem, ze zalapales o co mi chodzi - jednakze wolisz lapac za slowka.

Po czesci zgadzam sie z definicja filmow dla dzieci- jednak wiadomo, mozna dawac przyklady na tak i na nie - nie bede sie w to bawil.

Czesto z danej rzeczy kazdy moze wyciagnac co chce- dzieci zobacza efetky itp a starsi zalapia o co chodzi - chociaz rozumiem, ze mozesz nie czaic- skoro nie czytales komiksow. W sumie to nie dziwne.

Co do horrorow ^^ - akurat tu zle trafiles. W ostatnich dwoch latach obejrzalem ok 200 horrorow. W gruncie rzeczy jak czlowiek sie nie wkreci w sytuacje to tez moznaby sie nabijac na takowych- jak ze wszystkiego ( z Wladcy Pierscieni np itp itd).

ocenił(a) film na 3
Sentry

"Czesto z danej rzeczy kazdy moze wyciagnac co chce"
No tak masz całkowitą rację :)

"chociaz rozumiem, ze mozesz nie czaic- skoro nie czytales komiksow. W sumie to nie dziwne."
Pytanie - Czego mam nie czaić ? Oraz co jest "nie dziwne" ? :)

"W ostatnich dwoch latach obejrzalem ok 200 horrorow."
Nie liczy się ilość Tylko jakość.
Poza tym ile filmów z tych 200 ci się spodobało ?
Oraz wymieni choć 5 tytułów

PS.Jeśli cie uraziłem,wkurzyłem czym kolwiek w całej tej rozmowie to sorry :)

ocenił(a) film na 7
GotTheLife

Nie uraziles. Dlaczego ? Normalnie gadamy.

Nie dziwne jest to, ze mogles filmy z serii X-men odebrac jako bajeczke, jesli nie czytales komiksow. O to mi chodzilo.

Co do horrorow/thrillerow.
Zapamietalem i takze polubilem m.in. takie :

- Thing
- Lsnienie
- Sierota
-Misery
- Sztorm stulecia
- Autostopowicz ( 86r)
-Zejscie 1
- Oni zyja
- Pila 1 (w miare lubie inne czesci tez no ale na zasadzie, ze fajnie popatrzec na pulapki)
- Eden Lake
- Pandorum
- Obcy (1,2,3)
- Cmentarz dla zwierzat

Mam do obejrzenia jescze np : Drabina Jakubowa, Stay (2005), Lowcy Umyslow (2004), W paszczy szalenstwa, Zejscie 2, Christine, Dead End, Harry Angel, Strach (96), Serpent and rainbow, Carrie, Widmo (86r).

I ciagle poszukuje innych dobrych horrorow/ thrillerow.

W tej chwili bede ogladal Ultimatum 9 - nie wiem co to warte.

ocenił(a) film na 3
Sentry

No no niezłe :)
Ale np: "Coś" nadal mi się podoba ale niestety już nie zachwyca,po prostu się zestarzał i dlatego tylko na wzgląd na sentyment mam go w ulubionych.

Pandorum jeszcze nie oglądałem,odkąd widziałem zwiastun chce go obejrzeć ale niestety ani w moim mieście nie był grany w kinach ani do tej pory niema w rządnej wypożyczalni !

A co to jest ten "Ultimatum 9" ?
Bo ja tylko widzę same "Ultimatum"

ocenił(a) film na 7
GotTheLife

Po co Ci wypozyczalnia ? Wszystko jest za friko - wpisz w google zalukaj czy kino i juz.

ocenił(a) film na 3
Sentry

A i jeszcze - "Jednakze takie opinie sa krzywdzace dla danych filmow."
No i ? Przecież każdy ma swój gust i jest wolność słowa :)

GotTheLife

GotTheLife,tandetne efekty specjalne to są w twoich postach.Weź się lepiej za naukę języka polskiego zamiast oglądać filmy.Czytając twoje posty czuję się,jakbym oglądał Tureckie Gwiezdne Wojny.Miało być na poważnie,a wzbudza to śmiech,bo wyszedł kicz i tandeta,gdyż autor nie zdaje sobie sprawy z błędów,które popełnia.

arson665

Ciekawa opinia na temat tego filmu, po części słuszna :]

http://www.youtube.com/watch?v=26gvRXPqfWU&feature=sub