PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176903
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Nie uważacie że X-man jest czymś płytkim i komercyjnym w stylu Hulka?

ocenił(a) film na 4
kubenson

Takie jest założenie, bo na tym można najwięcej zarobić, więc nie ma co się dziwić, że Marvel taśmowo ekranizuje swoich bohaterów.

ocenił(a) film na 6
kubenson

Nie nie uważam, dla mnie jest ekranizacją, na którą czekałem ponad 10 lat.

ocenił(a) film na 10
kubenson

ja tez tak nie uwazam Hulk to co innego niz Wolverine

ocenił(a) film na 7
marcix0

A kto twierdzi inaczej? Z resztą w sumie to Wolverine pojawia się po raz pierwszy w komiksie o Hulku więc mają coś wspólnego. Mam jednak nadzieje że Wolverine będzie lepszy. A jeśli chodzi o płytką komercję to przypominam że pierwszego Hulka nakręcił Ang Lee - specjalista od raczej głebszych filmów.

kczajka007

I ten pierwszy Hulk był bardzo dobrym filmem. Za ciężkim jak dla niektórych fanów ekranizacji komiksów (to nie jest obraza z mojej strony), co nie zmienia faktu, że był świetny, głębszy, ze scenariuszem nie budzącym politowania i perfekcyjnym montażem.

ocenił(a) film na 4
cxap

No wreszcie ktoś to napisał że The Hulk (E. Banna)był czymś więcej niż bieganie i rozwalanie wszystkiego na ekranie ku zadowoleniu widowni jak to miało miejsce W The Incredibible Hulk, i dlatego się nie przyją i został zjechany przez ogół widowni(większośc)...

A czy z Wolvim tak będzie, nieważne ja już teraz go kupuje:]

kubenson

Sądze, że nie...Ja przynajmniej jestem fanem x-menów jak i innych komiksów...

kubenson

Pierwsza i druga częsc X-Menów to filmy według mnie bardzo dobre, głębokie i posiadające ,,to coś'' :) X3 troche zaplątał się w zbyt duzą liczbę bochaterów i nie do końca dopracowaną fabułę, ale jako widowisko spisał się znakomicie. Co do do genezy...trajler zalatuje komerchą, myslałm ze temat zostanie wykorzystany całkiem inaczej, bardziej... mrocznie... Eksperymenty na mutantach, amnezja Logana, itd ,temat ma potencjał...

PTikTak

Powiedz mi a co w dzisiejszych czasach nie zalatuje komerchą ? No to czekamy zapowiada sie ciekawie ''Marvel'' dzieki ze jestes

Matt_e

Pewnie tak, filmy robi się za kasę producentów, których guzik obchodzą walory artystyczne tylko sprzedaż. Natomiast jest jeszcze reżyser, który mając pewne pole manewru może do filmu dodać coś więcej niż same efekty specjalne.
Oczywiście musi to być wyważone miedzy ambicjami reżysera, a percepcją przeciętnego widza, bo inaczej film słabo się sprzeda :(

kubenson

Buahahaha xD Możesz to czymś uzasadnić?
I powiedz szczerze, ile komiksów o X-Men przeczytałeś i jakie to były komiksy?

LoganScott

czy x-men jest czymś komercyjnym? pewnie, że tak...ale o to w tym chodzi :] przecież to adaptacja komiksu, jak chcę obejrzeć coś nie komercyjnego - to się za filmy takiego typu nie zabieram :] czy x-men jest płytki? na pewno nie nastawiał bym się na głębokie doznania typu "lot nad kukułczym gniazdem", czy "skazani na shawshank", bo kolejny raz - to jest adaptacja komiksu, inny rodzaj kina...co nie znaczy, że jak komercyjny, to od razu zły :] Jedyne co trzeba to się inaczej nastawić, ja się nastawiam na przednie rozrywkowe kino - a, że x-men(ów) uwielbiam, to czekam z niecierpliwością na film.

kubenson

komercyjny czy nie, czekam z niecierpliwością na kolejna część

camell

Komercyjne? Tak.
Płytnie? W zadnym wypadku.
Film filmem, sie zobaczy co z tego bedzie, ale seria komiksow X-men plytka?? Halo?! My tych samych X-menów czytalismy?

ocenił(a) film na 6
kubenson

kubenson TO DO CIEBIE KIERUJE TE SLOWA SAM JESTES PLYTKI I KOMERCYJNY!!! POOGLADAJ SOBIE MUMINKI TO CI SIE LEPIEJ ZROBI!!!

ocenił(a) film na 6
kubenson

.równie komercyjny co hamburger, coca-cola - czy to złe? raczej nie.. ale jak tobie się nie podoba - to idź się zapchać homarem, a nam zostaw ten zestaw z mac'a ;]

ocenił(a) film na 6
diana6echo

bardzo trafna odpowiedź :)
się nie podoba, to nie oglądać i tyle, te filme kręcąne są dla tych, którzy na nie czekają od lat

ocenił(a) film na 7
kubenson

dla mnie filmy "X-Men" i "Hulk" są świetne i wcale nie płytkie, a jeżeli Tobie się nie podobają to po prostu ich nie oglądaj

ocenił(a) film na 7
kubenson

krótko, zwięźle i na temat - nie!
a co do porównania z hulkiem - bez komentarza...

użytkownik usunięty
Bulvie

Ale o którego Hulka chodzi?;)

ocenił(a) film na 6

.ofkors, że o tego z Baną :]

ocenił(a) film na 4
diana6echo

nigdy w zyciu jak widze Liv to mnie krew zalewa! w halku z baną była chociaż Connelly a ona jest HOT ;) i dlatego ów hulk jest lepszy xD

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

.aleś palnął :P.. Liev jest spoko, a tamten zapaśnik? sorry nadaje się, mimo przyjaznej aparycji, tylko do grania dużych tłuków :> .. .w nowym Hulku.. ehh.. ja lubie pana Hurta, ale to nie był ten Grom.. no i reszta obsady.. ykh.. no i sam duży Hulk - mięsień na mięśniu w mięśniu :/

ocenił(a) film na 6
diana6echo

miał na myśli Liv Tyler, a ty już go najeżdzasz...

ocenił(a) film na 6
deamon82

..a to Liv miała być? :> upss.. a najeżdżam raczej na nowego Hulka jeśli już :] .. i Liv.. ułeh..

ocenił(a) film na 4
diana6echo

nie śpij! nie śpij! bo cię okradną xD

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

..i dziecko podrzucą ;)

ocenił(a) film na 6
diana6echo

a co nowy Hulk ,,palnął"?

ocenił(a) film na 6
deamon82

.hmm.. od czego by tu zacząć.. obsada/sam wygenerowany hulk/cenzura dla 12 latków/fabuła dopasowana do IQ przeciętnego Amerykanina.. trochę tego jest..

ocenił(a) film na 6
diana6echo

chodziło mi o ,,.aleś palnął " :P

ocenił(a) film na 6
deamon82

..god damn it - piszcie drukowanymi albo coś ;) tamto było odnośnie omyłkowego Lieva :D

kubenson

To są filmy dla fanów gatunku, czyli dla ludzi z fantazją. Osobiście bardzo lubię tą serię. Zdecydowanie są komercyjne i może dla wielu płytkie. Ale skoro Ci nie podchodzi, to nie oglądaj. Zajmij się innym gatunkiem.