PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176903
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

No blood

ocenił(a) film na 3

Dzis pierwszy raz sprawdzilem zwiastun do filmu o mojej ulubionej postaci z komiksow marvela. Bezkompromisowy, opryskliwy, zadziorny, niepoprawny, wredny, ordynarny itd po prostu wolverine ;) Jak bardzo mnie serce sie kraje, gdy widze taka popową wersję tego jakze nieokielznanego mutanta. Teoretycznie film ma opowiadac historie Logana, duzo ciekawych rzeczy sie pojawi (Gambit!!! w koncu!), ale eksperyment X to dla mnie profanacja. Komiks o wdziecznym tytule 'Weapon X' to chyba najbardziej drastyczny i krwawy material dotyczący 'Rosomaka', a tutaj maja prezentowac takie laboratoryjne disco polo. Bez bolu, bez krwi, bez uzależnien, bez brzydkich słow, ale za to z piekna kobieta u boku, ktora tragicznie ginie, brakuje jeszcze sceny, w ktorej Wolvie stoi oparty o amerykanska flage ;) Jedyna kobieta w zyciu Logana to J. z X-men'a i tyle, a tu pseudo-wzruszajacy watek z kobieta zycia.

LOGAN TO NIE ROMANTYK, to nie jest mldoy Werter!!! To kawal chlopa, ktory podaza przez zycie sam, bez kompromisow.

Trudno, kolejna legenda komiksu kinie...

ocenił(a) film na 6
bornstubborn

jeśli chodzi o to no blood to się zgadzam, jeszcze niech zrobią tak że jak wolvi będzie wysuwał ostrza to obraz się przed tym zatrzyma i jakiś głos powie, "drogie dzieci za chwilę z rąk wolverina wysuną się ostrza, jeśli nie jesteście gotowi na tak drastyczne sceny odejdźcie od odbiorników" Czy oni myślą że jak film jest na podstawie komiksu, to musi być dla dzieci ?? założę się że w tym filmie nie ujrzymy nawet kropelki krwi, nawet jak się ktoś tam skaleczy w paluszek, to wyleci kakao!!

ocenił(a) film na 10
Vampire19

no może i nie romantyk ale kobiet w swoim życiu miał dużo baardzo dużo ;p

ocenił(a) film na 6
bornstubborn

to chyba mało czytałeś, J. Grey jedyną kobietą w życiu Logana?
przy Silver Fox był jak ledwo przeżyła po tym jak ją Sabretooth zgwałcił, a drugi raz jak ją Sabretooth zabił
a poza tym to Logan miał od cholery kobiet

ocenił(a) film na 6
deamon82

no z tymi dziewczynami to racja, w końcu Logan ma jakieś 120 lat, więc na pewno w jego życiu pojawiło się kilka kobiet.

ocenił(a) film na 6
bornstubborn

“The stuff they have put in there is really fan friendly.” said Katz. “The success of ‘Dark Knight’ allowed us to make changes to this film to make it more intense. We call it, and this is something Hugh Jackman says all the time, ‘The most bad-ass version of Wolverine.’ If you want to get an idea of what it’s like, check out the game [X-Men Origins: Wolverine]. That game is rated ‘M’ for mature because it’s so bloody.”

deamon82

"If you want to get an idea of what it’s like, check out the game [X-Men Origins: Wolverine]. That game is rated ‘M’ for mature because it’s so bloody.”
Dobra dobra....Mortal Kombat (gra) też miała M i była baaaardzo krwawa, a film? Sam zobacz....:(

ocenił(a) film na 6
finsternis

Schreiber zapowiadał, że ma być wyższa kategoria wiekowa

ocenił(a) film na 6
deamon82

.ja bym tam się nie ekscytowała jaką to kategorię wiekową będzie mieć.. 2001: Odyseja Kosmiczna jest bez kategorii, ale w życiu nie dałabym tego filmu do obejrzenia dzieciakowi - zanudziłby się i zacząłby rzucać popcornem :| ..

użytkownik usunięty
diana6echo

Oglądałem jak byłem mały.:) Bałem się HALa jak cholera.:)

ocenił(a) film na 6
bornstubborn

chyba jednak PG-13, bo jak dotąd ani kropli krwi nie zauważyłem, ani przy ciachaniu, ani przy wysuwaniu kostnych pazurów

deamon82

i właśnie to jest to, o zgrozo. Zaniast zrobić weaponX , mamy tu jakis piknik, kurde a mutantów to wiecej niż w całej trylogi. Hmm dzieci będą zachwycone, dobrze ze Snyder sie nie dał i zrobił Strażników jak należy, pewnie z wolwiego zrobiłby ostrą maszynke do zabijania i mielibyśmy weaponX, a nie jakis bzdurny orgin bllle

hudylobo

Ja jednak ciągle wierzę, że film będzie trzymał poziom i na ten brak krwi nawet nie zwrócimy uwagi...