Co się stało z Victorem Creed'em (Sabretooth'em) bratem Logana w następnych częściach?? Oglądałem X-men Geneza Wolverine ale nie oglądałem poprzednich X-menów. Proszę o pomoc.
W innych filmowych częściach X-menów Victor był po stronie Magneto, czyli negatywnych mutantów.
Bywało, że rywalizował z Wolverinem.
przecież Victor był tylko w pierwszym X-menie (i nie wiadomo do końca co się z nim stało).
Był w genezie i był w pierwszej części jako : Sabretooth - ale już zupełnie inaczej wyglądał niż w genezie :) w genezie jest pokazane że oni są braćmi a już w x-men 1 Logan nie wie za bardzo z kim walczył, kim jest Sabretooth.... dziwne trochę , ale to chyba jakieś niedopatrzenie reżysera...
w pierwszej części X-MEN Logan był już po "wypadku" i nic nie pamiętał ale czemu Sabretooth go nie rozpoznawał to nie wiem. może faktycznie to jakieś niedopatrzenie reżysera.
żadne niedopatrzenie, jakbyście dokładnie oglądali X-Men Geneza to byście wiedzieli czego nie poznaje nikogo. Pod koniec filmu Stryker strzela Loganowi w głowę żeby wymazać mu wspomnienia, wiedział że gonie zabije z uwagi na adamantium zamiast kości to spowodował zanik pamięci. Nawet wypowiada co do tego kwestię.
to akurat wiemy. próbujemy dość do tego dlaczego Sabretooth w pierwszej części X-MEN nie rozpoznawał Logana skoro podobno byli braćmi. to jest niedopatrzenie reżysera Genezy.
Zgadzam się z wolvi24 :) - Nam nie chodzi o Logana :) (oglądaliśmy Genezę, może czytaj wszystkie tematy/odpowiedzi/pytania wyżej chyba jest napisane że oglądaliśmy, nawet osoba która założyła wątek napisała że oglądała,itd...także spokojnie, oglądaliśmy). Czytaj uważnie (!!!) nam chodziło o to czy Sabretooth (w 1 cześci) to brat Logana - Victor (z Genezy) i dlaczego on (czyli Sabretooth!!) nie poznaje Logana i co się stało z Victorem... bo dlaczego Logan jego to wiem/wiemy :)
Podobno gdzieś w komiksach było, że wielu mutantom, którzy pracowali dla Strykera czyszczono pamięć i Victora właśnie to spotkało .Sam kiedyś tu na forum zadałem podobne pytanie.
to mogli to jakoś wytłumaczyć w Genezie żeby było jakieś powiązanie między tym filmem a częścią pierwszą X-MEN. zresztą z tego co wiem to w komiksie Victor i Logan nie byli braćmi... trochę nie dopracowany ten film
E tam, w sumie jak dla mnie nie było potrzeby tłumaczyć, że Victorowi też czyszczono pamięć. A niedopracowany to może trochę jest, ale przecież prequel jest trudniej zrobić niż sequel, bo tu trzeba uwzględnić pozostałe filmy, a w sequelu masz praktycznie wolną rękę.
Witam wszystkich, mnie trochę inna rzecz jeszcze ciekawi, Skoro Logan na
końcu uratował tych wszystkich przyszłych X-menów to czemu właściwie w
żadnej z części oni mu nie podziękowali za to, albo chociaż powiedzieli "my
się już chyba kiedyś spotkali" lub coś tym rodzaju. No sorry ale gdyby ktoś
mi uratowałby życie to ja bym o tym pamiętał chociażby do końca życia.
hej o ile dobrze się orientuje (ale mogę się mylić) to w Genezie z późniejszych X-MEN-ów był tylko Cyclops (scott summers- chyba tak się to pisze) ale on nie widział Logana bo w chwili ucieczki miał przepaskę na oczach więc nie miał za co mu dziękować. a no i był jeszcze xavier ale on też nie spotkał Logana w tym filmie.
nie wiem właśnie, może masz rację, ale wydawało mi się że była tam tez ta
dziewczyna co potrafiła wywołać burzę
właśnie Storm (jako mała dziewczynka)zapomniałam o niej. widziałam ją w zwiastunie ale w filmie jakoś mi umknęła.... nie kojarzę w ogóle w którym miejscu w filmie miałaby się pojawić...
no właśnie na końcu, co Wolverin uwalniał mutantów z tej wyspy, tak
przynajmniej mi się wydaje