Witam!! Mam kilka pytań, gdyż sam osobiście komiksów wiele nie przeczytałem i moja wiedza jest ograniczona głównie do filmów:
1. Co stało się z bratem Logana/Wolverina? Zwał się Victor Creed / Sabretooth
2. Czy przyszły Cyklop znał Logana wcześniej niż (patrząc wyłącznie na film) w X-Men 1? Bo w Genezie byli na tej samej wyspie ale pokazane to było tak jakby nie wiedzieli wzajemnie o swoim istnieniu a w filmie X-Men 1 od początku się nie lubili.
3. Czy Profesor Charles Xavier wiedział o istnieniu Logana gdy przybył na wyspę po uratowanych mutantów? Wiedział jaka jest jego historia? Jeśli tak to dlaczego też go nie zabrał?
4. W Genezie poza Loganem, przyszłym Cyklopem i Profesorem Xavierem nie ma innego mutanta znanego z poprzednich filmów (ja nie rozpoznałem) A jestem prawie pewny, że Cyklop i Sztorm byli pierwszymi wychowankami szkoły Xaviera (nie wiem co z dziewczyną, w której się Cyklop zakochał, i nie wiem co z Magneto) Co się działo (tak w dwóch zdaniach) z pozostałymi mutantami?
5. Który z mutantów jest najsilniejszy mocą i dlaczego? Na pewno jest jeden taki...czy to dziewczyna, która mogła zabijać dotykiem i mogła ukraść moc innego mutanta?
6. Czy ktoś wie o czym będzie Wolverine 2 bo wiem ze powstanie.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi:)
ad. 5)
Super mocni mutanci to :
-Xavier
-Magneto
-Scarlet Witch
-Collosus
-Rogue
-Storm
- Franklin Richards (uznawany za najpotezniejszego mutanta i w ogole za jednego z najmocniejszych w Marvelu ,podobnie jak Magneto i Scarlet Witch)
- Proteus
http://marvel.wikia.com/Charles_Xavier_(Earth-616)
Tu sobie poczytaj
Colossus to jest tylko mocny fizycznie, a tu można by można wymienić wielu innych.
tym dzieckiem był Magneto, Aniu. Przeciez chlopak na poczatku przyciagal metal i brame zniszczyl, a Wolvi nie ma takich umiejętnosci.
Ad.1
Sabretooth = tygrys szablastozębny
W X-man 1 szablastozębny był w drużynie Magneto, to on walczył z Loganem na śniegu kiedy ten jechał z Marie/Rogue (Anna Paquin).
Ad.2
Zauważ, że po dwóch ranach głowy z kul adamantiowych (chyba tak możńa to odmienić ;) ) Logan stracił pamięć - a ze Scott'em się nie widzieli na wyspie, więc możemy przyjąć, że się nie znali. Cyklop był zazdrosny o Jean Grey dlatego nielubił Logana. :)
Na resztę pytań ciężko odpowiedzieć. Wolverine2 powstanie w 2011, a co będzie to trzeba poczekać.
Wiem, że miała być X-men geneza:Magneto, ale coś mi się o uszy obiło, że zanichali produkcji, czy coś w tym stylu.
4. Ta dziewczyna przemieniająca swoje ciało w diament to Emma Frost. Należała to Hellfire Club, takiej grupy mutantów, która walczyła z X-menami. Emma była tam znana jako White Queen. Do tego romansowała z Cyklopem. Później dołączyła do X-menów. Była jedną z potężniejszych mutantek.
6. Co to Wolverine 2 to ściema, nikt oficjalnie nie powiedział, że powstanie. Następnym filmem jaki powstanie będzie X-men Origins: Magneto.
Ściema to masz na drugie, a drugą część ,,Wolverine" potwierdziła Lauren Shuler Donner. Radzę trochę poczytać zanim zaczniesz sprzedawać trefne informacje.
Film o Magneto poszedł w odstawkę, prędzej już powstanie X-Men 4.
Ja też tylko oglądałam filmy i nie rozumiem czegoś:
w pierwszej części X Men była pokazana scena, w której młody chłopak na chyba to była II Wojna Światowa gubi matkę i to był Wolverine tak?
Natomiast w X Men Geneza Wolverine jest pokazane że Logan pochodził z XIX wieku....
Z góry dzieki za odpowiedzi ;)
Prowokacja czy z histori masz pałę, a może czas na wizytę u lekarza i rozwój szarych komórek?
Jeśli twoim zdaniem dziecko na początku X1 to Wolverine, to masz niestety problemy z rozumowaniem tego co oglądasz, a co niby Magneto miał na ręcę kiedy ją odsłaniał podczas rozmowy z Sabretoothem, gdy ten przyniósł nieśmiertelnik Logana?