PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176759
4,4 43 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Jak to jest, że w "X men Pierwsza klasa" zrobili z niego inwalidę, a w Genezie przylatuje cały i
zdrowy po mutantów?

ocenił(a) film na 5
arek_46

takie życie ziomek

ocenił(a) film na 6
arek_46

Tak samo w ostatnim bastionie, jako facet w średnim wieku razem z Magneto przychodzi na nogach o własnych siłach do domu Jean Grey mimo że w pierwszej klasie wylądował na wózku będąc w stosunkowo młodym wieku. W pierwszej odsłonie x menów profesor mówi że poznał Magneta w wieku 17 lat(przynajmniej tak mi się kojarzy), a w pierwszej klasie poznają się jak Xavier obronił już doktorat, czyli miał co najmniej dwadzieścia kilka lat. Takich nieścisłości znalazłoby się jeszcze kilka.

ocenił(a) film na 9
mati_mac

W komiksie Xavier kilka razy odzyskuje władze w nogach po czym znowu ją traci.

ocenił(a) film na 8
mati_mac

a to : havok to mlodszy brat cyklopa jakim cudem on mogl byc szybciej szkolony niz cyklop i dlaczego xavier nie skojarzyl ich nazwisk

ocenił(a) film na 8
dawid10809

Wiadomo, że nie wszystkiego da się dopilnować. Stworzyli trzy części a potem doszli do wniosku, że kasa się im kończy i trzeba coś szybko wymyślić (pomimo tego podkreślam, że X-men Geneza podobała mi się najbardziej ze wszystkich części) więc tak powstały pozostałe. Wiadomo też że chronologii się nie trzymają i teraz mamy mały problem, bo męczą nas takie szczegóły :)

ocenił(a) film na 8
j_piecyk

w X-men pierwsza klasa o ile dobrze pamietam było wytłumaczone dlaczego Xavier stracił czucie w nogach

ocenił(a) film na 8
terman

Tak. Ale żeby było śmiesznie to trzeba zwrócić uwagę na Pannę Frost. W Genezie, kiedy Xavier może jeszcze chodzić jest nastolatką, młodą dziewczyną, która będzie uczęszczać do szkoły profesora. A w pierwszej klasie, kiedy to szkoła jest dopiero zakładana, Xavier traci czucie w nogach etc. jest już dojrzałą kobietą, walczącą przeciw grupie Xaviera.

j_piecyk

Najbardziej mi się podobał ostatni bastion, chociaz nie widziałęm jeszcze wolverina - origins.
W ostatni bastion widz dostaje to czego oczekuje, pełna realizacja tego co powinno się wydarzyć, bez względu na koszty.
Stare wogóle filmy tego nie dawały, gdzie miało się coś dziać, to się nie działo. Jak miało dochodzić do konfrontacji to się nie działo, pewno ze wzgędu na koszty realizacji. Np. kiedyś oglądałem film gdzie statek bojowy z XXI wieku zosta przeniesionydo czasów II wojny światowej. - Oczywiście nie doszło do konfrontacji na dużą skalę, a czy nie każdy widz tego właśnie oczekiwał?.... W ostatnim bastionie, są genialne sceny.

Dormant

Ja wszystkich częsci nie traktuję jako następujących bezpośrednio po sobie.

arek_46

Wolverine Geneza dzieje się przed pierwszą klasą aż dziwi mnie, że nikt na to nie wpadł. Zauważcie, że Wolverine w pierwszej klasie siedząc w barze był już po utracie pamięci. A to, że ów rosomaczek starzeje się powoli a Xaviera grał inny aktor to macie mętlik w głowie.

ocenił(a) film na 6
skt84

racja

ocenił(a) film na 7
skt84

Nie do końca w 2 części Stryker mówi do Wolverine'a ze minęło 15 lat od ich spotkania co już w ogóle kładzie całą chronologię;/

ocenił(a) film na 7
skt84

W genezie Wolverine ucieka na motorze z 1964 roku. Akcja Pierwszej klasy rozpoczyna się w 1962...

ocenił(a) film na 6
arek_46

Pierwsza klasa to restart serii, tak jakby inne universum, dalsze części też nie będą się pokrywały z historią ukazaną w pierwszych 4 filmach.

ocenił(a) film na 5
marinho

Z tego co wiem w 2013 ma wyjść "The Wolverine ", a w 2014: "Untitled X-Men Sequel". Akcja tych dwóch filmów o X-menach odbywałaby się w 2 różnych universach? To byłoby bezsensu.

marinho

x-men pierwsza klasa była nakręcona po genezie więc mogli uzgodnić kilka wątków jak xavier na wózku w pierwszej klasie nie musieli robić z niego inwalidy