Weapon X (u nas mega marvel 5) to jeden z najlepszych komiksów jakie czytałem.Jeśli film byłby wiernie odwzorowaną historią z tego komiksu to byłby to jeden z najlepszych thrillerów SF w historii kina.Film Sin City pokazuje,że jeśli komiks jest dobry to bez problemu można go wiernie przenieść na ekran,razem z dialogami.Wiem że ten film ma przedstawiać historię Logana lub jak niektorzy wolą Jamesa Howleta i pewnie musi się w nim znależć więcej rzeczy niż tylko experyment X ale na miłość boską ja,jak i pewnie wielu innych fanów tej postaci chcielibyśmy zobaczyć Logana w ambitnym filmie bo przecież nie jest to postać łatwa i przyjemna a nie Wolverina uganiającego się za bandą ninja w jakimś śmiesznym kimonie.Owszem jest to również historja jego życia ale moim zdaniem całkiem niepotrzebna.Wielu z nas miłośników komiksu mażyło kiedyś żeby nakręcono film X-men,Spider man,Wolverine,doczekaliśmy się w końcu tego i być może nie wszystkich oczekiwania zostały spełnione to i tak(moim skromnym zdaniem) te filmy nie wypadły najgorzej-zwłaszcza X-men 2.Mam nadzieję że w całym tym natłoku hollywood,pogoni za pieniądzem pojawi się miejsce dla zrealizowania mażenia milionów ludzi i w końcu dostaniemy przynajmniej 80% ze swoich oczekiwań..
komiks byl wydany u nas w Polsce w 1994r. - czasami pojawia się na Allegro - nie sądzę że bylby wznawiany bo wydawnictwo TM Semic chyba już nie istnieje - a szkoda - bo to jeden z najlepszych komiksów
TM-Semic to teraz, Fun Media, Weapon-X raczej juz nie bedzie, a film ma rezyserowac... szkoda gadac, bedzie klapa =/
zaczynam juz tracic nadzieje na jakąkolwiek dobrze zrobiona adaptacje komiksu
x-men 1 był ok, 2 gorzej, a 3 i wolverine juz pewnie bedzie porazka ://
Co ty chrzanisz, właśnie x2 był o wiele lepszy od jedynki. To najlepsza adaptacja komiksu jaką do tej pory widziałem. No a komiks Weapon X to podstawa, każdy fan marvela powinien go mieć.
Aj gdyby to było według komiksu "Weapon X", dokładnie według niego, to byłby to wspaniały film, narazie mozemy pomarzyć, ale może za kilka(kilkanaście) lat jakiś zapaleniec postanowi właśnie to zrobić.
Mam Weapon x kupiłem za 40 zeta pare lat temu w centrum w podziemiach(tam gdzie jeździ kolejka)i często bywa na allegro trzeba tylko baaaaaaaaaaaaaardzo dobrze poszukać jest to jeden z najbardziej klimatycznych komiksów jakie widziałem i moim zdaniem przebija Origin które też czytałem brudnym klimatem i smaczkami a la X-men przez soczewkę okularów kto spostrzegawczy ten wie o co chodzi a jeśli o x-men i x-men 2 chodzi to są to moim zdaniem jedne z najlepszych adaptacji komiksów takie na 8 druga część trzyma poziom jedyki niech Weapon X reżyseruje tylko BRYAN SINGER PLEASE
Kto czytał ten wie że ten komix można zekranizować wzorując się bardzo dokładnie na pierwowzorze.Ale znając życie na stowę wtrącą tam wątek z japonii oraz jakąś częsć historii z Orgin która wg mnie mogła by być całkowicie pominięta.Szkoda bo z Sin Cirty się udało ale nikogo to nie nauczyło....choć kto wie...jeszcze sie zdjęcia nie zaczęły...Zastanawia mnie tylko co robi Rogue w tym filmie skoro ma to być prequel do X-men(czyli co było wcześniej)