PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176759
4,4 43 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Chciałbym zobaczyć historię tego mutanta, od zawsze interesowała mnie ta postać, stąd mój nick :D

ocenił(a) film na 6
Vampire19

Nie ma takiego komiksu, i lepiej żeby nikt nie wpadł na głupi pomysł wymyślania czegoś. Wszystko co dotyczy Colossusa wydarzyło się po jego dołączeniu do X-Men, wcześniej był zwykłym rolnikiem. Nie wiesz na czym polega praca rolnika, to jedź na wieś.

deamon82

,,Nie ma takiego komiksu,, hehe a właśnie, że jest taki komiks, tu można pobrać: http://peb.pl/komiksy/306611-ro-ne-x-men-origins-colossus.html .
Mi z całrj Xgrupy(jak i całego marvela) pasuje Rosomak, hmmm co nie oznacza że film mi się spodoba, a smiem twierdzić ze to będzie gniot ;p

ocenił(a) film na 6
deamon82

nie wypowiadaj się jak nie masz o czymś pojęcia, trudno było wpisać w google X-men origin Colossus, widocznie tak, a to co działo się przed wstąpieniem do x-men na pewno jest opisane w tym komiksie, i o to własnie chodzi.

ocenił(a) film na 6
Vampire19

Się znam lepiej niż ty, ty nawet nie czytałeś tylko gdybasz z google, a to głupota wymyślona przez Ultimate, jeśli odpowiada ci taki Colossus, to jedna i najważniejsza rada, nie schylaj się po mydło przy nim, tak Colossus jest tam pedziem, jeśli chcesz takiej realizacji, gdzie ojciec przyłapuje go z drugim chopakiem w łóżku to twoje życzenie. Ja nie chcę Colossusa Ultimate.
Dla mnie istnieje tylko ten Colossus, gdzie zanim przyjechał po niego Xavier był zwykłym rolnikiem:
,,Biografia:
Piotr Rasputin urodził się w Ust-Ordyńskim Kołchozie na Syberii (były Związek Radziecki). Dorastał tam jako zwykły rolnik, korzystając ze swoich niezwykłych zdolności przy różnych pracach na roli. Wierząc, że jego moc należy do ogółu, pomagał okolicznym rolnikom. Jego proste i niczym nie zmącone życie odmieniło się po wizycie Charlesa Xaviera..."
http://x-men.marvelcomics.pl/index.php?cmd=showBios&bio=18

ocenił(a) film na 6
Vampire19

również tu nie ma nic o pedalskiej wersji i mafii przed przystąpieniem do X-Men, i tak powinno pozostać:
http://en.wikipedia.org/wiki/Colossus_(comics)
http://marvel.com/universe/Colossus_(Piotr_Rasputin)

ocenił(a) film na 6
deamon82

scenariusz można samemu wymyśleć, bazując tylko na komiksie, a nie go kopiując.

ocenił(a) film na 6
Vampire19

Znając USA zrobiliby z niego pedała. Już w X3 kombinowali, zdjęcia w necie przytulonych Colossus/Wolverine umieszczali, dlatego wymyślili że Kitty kręci z Icemanem, a nie nim. Jebać taki origins.

ocenił(a) film na 6
Vampire19

,,Biografia:
...Jakiś czas później Peter zorientował się, że oprócz bycia mutantem jest również gejem. Pewnego razu jego ojciec przyłapał go w łóżku z kolegą i wyrzucił z domu..."
Chciałbyś tego w filmie? bo dla mnie to jest kpina z fanów tej postaci, a jego miłość do Wolverine'a to już gorzej niż przegięcie.

ocenił(a) film na 6
deamon82

czemu nie zawsze jakaś odmiana hehe :D Tak na poważnie to mogli by sami wymyślić jakąś historyjkę, zatrudniło by się Camerona i arcydzieło wypisz wymaluj :D:D

ocenił(a) film na 6
Vampire19

Wolverine to najpopularniejszy mutant, dlatego był główną postacią wszystkich części oraz nakręcili Origins, a Colossus no cóż, już na Storm by więcej ludzi poszło. W X4 muszą dać mu więcej scen, a propos Alan Cumming wyraził chęć powrotu jako Nightcrawler, moim zdaniem najlepiej odzwierciedlona postać, to po części dzięki niemu X2 był rewelacyjny.

ocenił(a) film na 1
deamon82

Twórcom X-Men 2 nalezy pogratulowac pierwszenstwa zastosowawania efektów "przenikania" przez sciany Nightcrawlera.
Bliźniacy "albinosi" z Matrixa: Reaktywacji byli poźniej.

ocenił(a) film na 6
jantar20123

Przenika przez ściany to Shadowcat, a Nightcrawler się teleportuje.
Matrix 2 to wymyślony film w 2002, a Nightcrawler miał taką moc od 1975. Duchy niejednokrotnie przenikały przez ściany w horrorach, żadna nowość jeśli chodzi o efekty.

ocenił(a) film na 1
deamon82

- Premiera Matrix Reaktywacja 2003-05-07 (Świat)
- Premiera "X-Men 2" 2003-04-24 (Świat)

Nie obchodzi mnie kto (być może) opracował te efekty wczesniej, lecz pierwszeństwo ukazania się tego motywu w kinach.
Termin "przenikanie", przyznaje niewłasciwie ujęty, powinienem był wymienic na "przejrzystośc", chodzi rzecz jasna o efekt smugi dymu po teleportacji Kurta.

ocenił(a) film na 1
jantar20123

Pomysł z homo Collosusem nie jest wcale taki zły.
Biorąc pod uwagę ostatnie trendy w hollywood oskar za tytułową rolę gwarantowany. he he he

ocenił(a) film na 6
jantar20123

mały offtop
ciekawą postacią jest Blob, czyli Fred, nie wiedziałem że dopiero po jakimś czasie się tak roztył:D

Vampire19

czemu akurat colossus? rónwnie dobrze można zrobić oddzielny film o pozostałych drugo-/trzecioplanowych postaciach ale po co ja sie pytam?

ocenił(a) film na 6
Vampire19

w komiksie przeszedł drugą mutację, a tu się poprostu utuczył