PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176910
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Zwiodłem się

ocenił(a) film na 6

Grafika paskudna. Wiele naciągnięć i nielogiczności. Nawet z przymrożeniem oka kiepsko się ogląda. Jak zawsze gówniarzeria zawyża średnią i cała Quadrologia X-menów ma sporo ponad 7... Żart. To gówno na 6 maksymalnie zasługuje. Bardzo dobry pomysł na film zepsuli... Mogli osadzić akcję w czasach bardziej zamierzchłych budując fajny klimat, a wyszło gówno jeszcze większe niż poprzednie części. A co do kwestii wizualnej, to serial Heroes był bardziej estetyczny... Teleportacja Will.I.AM'a (jakim prawem on w ogóle tu grał?) była animowana chyba w paincie. 5-6/10 to max

ocenił(a) film na 10
Uziel

A przepraszam, co rozumiesz pod pojęciem "w czasach bardziej zamierzchłych"? :P Mieli walczyć w antycznej Grecji, czy w epoce kamienia łupanego? :P Przecież akcja nie mogła się toczyć wcześniej niż 50-60 lat temu, bo film musiałby zupełnie inaczej wyglądać i o wiele bardziej odbiegać od komiksu czy wersji animowanej...

ocenił(a) film na 8
m4d214

Zgadzam się z m4d214 akcja musiała się toczyć w niedalekiej przeszłości dla całej serii bo inaczej poco by kręcić film, który ma pokazać genezę Wolverine i zrobić wstęp do X-Men'ów?! Uziel dla ciebie postanowiłem bliżej przyjrzeć się tym efektom i jedyne niedociągnięcia to chyba tylko w wypadku Gambita z tymi jego kartami, dokładnie chodzi mi o efekt nadania mu "mocy". Reszta jest bez zarzutu. Strasznie mnie śmieszy twój poziom oceniania nazywasz film "gównem" a dajesz mu 5 . Możliwe, że się nie znam ale ta ocena to "średni" a dopuszczasz nawet 6 czyli "niezły". Jakby mnie się coś nie podobało i zakrawało by na miano gówna to dałbym 3 albo niżej?!

dVinci

zgadzam się z przedmówcą XD