PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176914
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Film tak obrzydliwie nudny i przewidywalny że usnąłem w połowie a to już jest typowy objaw na kiepskie kino!!!

ocenił(a) film na 6
lukas_op

Jakich scen? już się przyznali że fabuła całego filmu jest taka sama jak workprint. Dokręcone 2 sceny, to sceny po napisach. I co mądralo? poczytaj zagraniczne strony zanim zaczniesz sam się mądrzyć. Do szkoły? skończyłem mag. dzienne państwowe. Chyba, że chcesz mi zafundować jakieś podyplomowe, mam podać nr. konta?

ocenił(a) film na 6
wwwiktor

A słyszałeś, że w Stanach rusza znów osąd piratów? hehe To zmarnowałeś sobie czas i przyjemność. Zobaczyłeś zapewne jedną z wersji roboczych filmu!

lukas_op

Tak! Bo efekty specjalne uczynią film lepszym! Poprawią scenariusz! Dialogi! WSZYSTKO!

Ludzie, ile wy macie lat?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Mierzwiak

Oj Tak efekty specjalne uczynią ten film dużo lepszym !
Kretyni ....

ocenił(a) film na 7
jantar20123

ja tam nie bedę na razie oceniała, nie widziałam, ale pojadę do kina, to zobaczę i porównam swoja opinie z waszymi...

ocenił(a) film na 1
rozilla

Zalezy czego oczekujesz. W filmie bedzie mnóstwo akcji i jeszcze wiecej nielogicznych głupot i 0 krwi ...
Zobacz np te 3 linki i porównaj jak bardzo Geneza odbiega od orginału:

http://wolverine.x-knights.com/fullsize/wolverine56.jpg

http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_graf/123359496182578230.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/1003/xmow.jpg

Ostatni pochodzi ze wspomnien Logana w X Men 2.

ocenił(a) film na 1
rozilla

Mała poprawka: zdjecie ponizej pochodzi z Genezy (zero krwi i widocznego bólu na twarzy)

jantar20123

Bogu dzięki że są na tym forum ludzie którzy mnie rozumieją!!!Efekty to nie wszystko.Prawdziwe kino nie potrzebuje ich wogóle!!

ocenił(a) film na 2
wwwiktor

Przecież ten wątek jest wałkowany od 2 tygodni. Przeczytałbyś inne tematy to byś odkrył to samo :)

wwwiktor

mam wersje nie dokonczoną tego filmu i pod koniec jak zobaczylem jak robią film to aż powinni dziekować grafikom i tym co sie bawia filmem ze umia to co robią , znaczy ze jest te oprogramowanie ;D ,liny widac wszystko ! a jak tymi oczami wali to smiac mi sie chcialo ,w paincie lepiej bym to zrobil xd

ocenił(a) film na 7
cema

ja też mam taką wersję filmu ale jak go skończą nie będzie widać żadnych lin ani nic a film będzie cacuś. Tak przynajmniej myślę.

ocenił(a) film na 6
krzysiekk2201

"jak go skończą nie będzie widać żadnych lin ani nic a film będzie cacuś"

No i kolejny, gratuluje inteligencji.

Vampire19

Colossus18: Nie wymagaj zbyt wiele od ludzi dla których wzorem Wolverine'a jest pewnie ten z kreskówki X-Men Ewolucja.

Mierzwiak

tak zgadzam sie z moim poprzednikiem jantar20123 w genezie jest ze inaczej wychodzi i wszystko pamieta a w x men 2 jest pokazane jak ma krew i wogule inaczej wychodzi z jakiejs tamy ale w genezie po to tak zrobili zeby byla dalsza akcja a nie wychodzi z bazy i nie wie kim jest koniec filmu a tak pozane jak rozwala agenta zero i wszystkich ciekawi mnie jedna rzecz z jego bratem i czy w piatce spotkalby tego czraodzieja fajnnie by bylo moze by sobie wiecej przypomnial wlasnmie moze dacie jakies scenariusze przez siebie zrobione na 5 czesc tak wymyslone

ocenił(a) film na 6
Naruto6hokage

jeszcze czwartej nie było, czarodziej? chyba pomyliłeś filmy

deamon82

NIe nie pomylilem biorac po d uwage wszystkie czesci to geneza byla 4 a nastepna bedzie piata a o czarodzieja to mi o tego gambita czy jakos tak on sie nazywal ten co wolverina zabral na wyspe

ocenił(a) film na 6
Naruto6hokage

No to nie masz pojęcia. To jest prequel, a nie X-Men 4. Gambit czarodziejem, tu mnie rozjebałeś.

ocenił(a) film na 5
Naruto6hokage

prequel, czyli CZĘŚĆ poprzedająca wydarzenia z całej serii... Co oni te filmy tak co 3 lata robią?

ocenił(a) film na 6
PawelM

Czwarta część to będzie X-Men 4, to jest poprostu kolejny film z serii X-Men, a nie część.

ocenił(a) film na 5
deamon82

No niby tak... Ale jakby zrobili Wolverine'a 2 i połączyli go z X1 to co by było wtedy? :P Ciekawe czy wogóle powstanie X-Men 4.

ocenił(a) film na 6
PawelM

Co znaczy połączyli? Wolverine 2, to będzie kolejna część Wolverine. Ma być o Japonii.
X-Men 4 jeśli powstanie, to tylko z Singerem jako reżyserem inaczej tego nie widzę.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Więc Wolverine'a 3 :P Połączyli czyli np. dali jakby jakiś wspólny wątek... Np. końcówka dzieje się miej więcej w tym czasie co początek X1.

deamon82

teraz z toba moge sie zgodzic jakby polaczyli to by wyszlo pewnie to samo co w x men 1 z burza cyklopem i wogule wlasnie chcialem zebyscie swoje pomysly dawali na kolejna czesc

ocenił(a) film na 5
Naruto6hokage

Jeśli powstanie 2. część Wolverine'a to pewnie bez Sabretootha (chyba że w jakiś retrospekcjach-wspomnienach) bo w przeciwnym razie by go Wolverine pamiętał w X1... Chyba, że znowu pamięć straci ;p

ocenił(a) film na 6
PawelM

Muszą coś jeszcze wymyśleć, by Sabretooth stracił pamięć, bo X1 też niezbyt pamięta Wolverine'a. Klepią się, ale Sabretooth nic nie mówi.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Może na nim też jakiś projekt zrobią np. przedłużający włosy :P

PawelM

zgadzam sie z wami musza cos takiego zrobic z wolverina bratem a macie jakies pomysly na nastepna czesc co chcielibyscie zeby w niej bylo

deamon82

a skad wiesz ze w japoni wiesz cos o nastepnej czesci a nad czym jeszcze sie zastanawialiscie w tej czesci przed jej obejrzeniem ja czemu cyklop nie pamietal wolverina a teraz sie wyjasnilo caly czas mail oczy zasloniete

ocenił(a) film na 5
Naruto6hokage

Bo po napisach była scena jak Wolverine jest w japońskim barze czy coś, nie wiem dokładnie bo filmu nie oglądałem...

PawelM

a tak dzis obejrzalem ta koncowa scene jak pije bo chce sobie przypomniec nie wiem jak wy ale jabym chcial ze w nastepnym filmie x men wolverin spotyka Gambita i on mu opowiada i wogule jak sie spotkali wolverin sobie przzpomina gambit pryzlacza do x men i starz wrog powraca streyker z armia mutantow cz moze cos innego no nie wiem zebz byla rozwalka i zeby fajnie bylo

ocenił(a) film na 6
Vampire19

Gdzie,ś ktoś nazwał kolegów z forum kretynami... hmmm ktoś może jest kretynem a ktoś najwyraźniej chamem i to bez polotu ;-) a wracając do filmu, to czysta rozrywka bez polotu, osobiście lubię X-men'ów ze względu na sentyment, syndrom (po)komiksowy :) Film się zmieni, nabierze innego znaczenia bo nie tylko nie ma wszystkich efektów specjalnych ale i też nie ma wszystkich scen. Więc ten kto tu się wymądrza i udaje intelektualistę niech lezie i to szybko się uczyć i niech choć w szkole się wykaże znajomością czegokolwiek bo tu mu nie wyszło :-)