PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176903
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

film

ocenił(a) film na 7

należę do osób które jeszcze filmu nie widziały (czekam na "pełną" wersje filmu i mam zamiar wytrwać w tym postanowieniu ;-P)ale jak czytam wasze oceny to aż mnie serce boli. czy jest on naprawdę taki zły???????? czy ja jako osoba znająca X-men-ów tylko z kina powinnam iść do kina czy sobie odpuścić???

ocenił(a) film na 8
wolvi24

Ten film jest zajebisty, obowiązek jest to obejrzeć, wreszcie Wolverine robi rozrube jakiej w żadnym x-men nie zrobił, szkoda że nie oglądałeś bo to jak załatwia wszystkich to wiśenka na torcie, gambita załatwia, a gdy zyskuje adamatowe szpony, sabertooth nic nie może mu zrobić, a jak pamiętamy w x-men 1, wolverine nie umie nawet uderzyć sabertooth'a na początku, tutaj skacze na wysokościach 70 metrów, rozwala helikopter...

ocenił(a) film na 7
gohan263

"nie oglądałaś" koleś oglądał(aś). no ale nie o to chodzi....cieszy mnie jeden głos na plus

ocenił(a) film na 6
wolvi24

wolvi nie skoczył na taką odległość, to wybuch samochodu spowodował że tak daleko poleciał, wysoko to skacze victor, a wolvi to tak nie za bardzo

ocenił(a) film na 8
Vampire19

To przypomnji sobie jak skoczył z ringu na Blob'a albo z jakiej wysokości zeskoczył z reaktora który rozwalał się...

gohan263

ring nie jest z cementu; jest elastyczny to każdy by sie tak wybił a zeskoczyć a wskoczyć to inna bajka, ja nie jestem wolverine a z 1 pietra tez wyskocze;P

ocenił(a) film na 8
wolvi24

ja podpisuje się pod Gohanem i tak jak on mogę wam powiedzie że film jest zajebisty(oglądałem tą wersje roboczą) :];];];]tylko czekać na premierę

ocenił(a) film na 7
kefirhero

super. drugi głos na plus czyli chyba nie jest tak okropnie jak piszą....
28 dni do "premiery" filmu

ocenił(a) film na 6
kefirhero

gohan na ringu skoczył na odległość góra 2 metry, a jeśli chodzi o skok z reaktora to on po prostu skoczył tyle że było wysoko to trochę poleciał, a zobacz jak on spada, nie ląduje na nogach, tylko upada całym ciałem, a że ma kości pokryte adamantem to ich nie łamie.

ocenił(a) film na 2
wolvi24

Jeżeli znasz tylko z filmów to może jakoś przebolejesz. Prawda jest jednak taka że co było ciekawego to zostało już pokazane w zwiastunie. O fabule trudno coś powiedzieć bo właściwie jej nie ma :( Nie ma co się łudzić że dopracowane efekty zachwycą. Jak na film w Wolverine to akcji jest w sumie mało, a ta co jest to też kiepska.

ocenił(a) film na 8
Rezun

Ja tam filmy uważam za alternatywną wersje komiksów.Tak samo jak porównuje Wolverina z Wolverinem Ultimate charakter może mają ten sam ale historie życia wo gule inne tak samo interpretuje wszystkie ekranizacje komiksów.

Jest kilka scen rodem z komiksu np:walka Logan vs Creed w barze po śmierci Fox,i teraz porównaj z walką w komiksie Wolverie/10 identyczna scena (nie bendę pisał szczegółów bo są inni co chcą to zobaczyć w kinie)ale porównaj to z tą sceną walka ta sama możne inny krajobraz

ocenił(a) film na 2
kefirhero

?????????????????????????

Ultimate to kicha.

ocenił(a) film na 6
Rezun

więcej niż kicha, zrobić pedała z ponad 2m faceta, co chciał ruchnąć swoją metalową armatą kudłatego kurdupla

wolvi24

Powiem prosto:
1. Lubię X-Men
2. Lubię Wolviego
3. Nie jestem jakimś wielkim krytykiem ani innym znawcem filmów więc...
Film na pewno będzie mi się podobać ^^

Ja czytałam pierwsze chyba 20 komiksów i zrezygnowałam - wolę już zrezygnować z pełnej wiedzy, niż żebym była zawiedziona na filmie.

Jak na mnie, to zapowiada się fajnie. Pewnie muzyka wpadnie mi do gustu. Ale lepiej nie oceniać zanim nie obejrzymy, no nie? Będzie bezpieczniej i zaoszczędzimy na niewygodzie spowodowanej ciągłymi zmianami zdania ^^

Incalculable666

ooo pani poprawna:

''Nie jestem jakimś wielkim krytykiem ani innym znawcem filmów więc''

masz racje, znawcem to ty nie jesteś, ortografii tez nie

rpd0

a co do tego ma ortografia chłopie!!!! nie wiem jak moja ortografia ale "cocksucker" chyba dobrze napisałem

Grey_3

nie do ciebie to, widać YntelYgnetny to ty nie jesteś, czy dobrze napisałeś czy zjebanie napisałeś, nie obchodzi mnie to, nie wiem jak twoje zajebiście-wyszukane-jak-huj-angielskie-słówko ma sie do tego co napisałem..

rpd0

dzieciaku przy obiedzie do mamy i taty też tak gadasz? co się dzieje że kur.. i chu.. lecą tak gęsto? Masz jakieś problemy w domu, szkole może na podwórku coś nie tak? Nie wiem chuliganie Cie męczą w autobusie jak ze szkoły wracasz lub z buta? I jak piszesz do kogoś typu "ty, twoje, jesteś" pisz z dużych liter o ile kumasz co to szacunek.

Grey_3

hmm kima chyba jutro rekolekcje :D hehehe enjoy

ocenił(a) film na 1
wolvi24

Batman z cienkich filmów stał się mroczny a tu Wilk stracił kły ( szkoda)
A miało być tak pięknie!!!!!!
No ale wierne dzieci będą miały frajdę.

CI CO CZYTALI BROŃ X i inne komiksy SĄ tak jak JA ZAWIEDZENI.

ocenił(a) film na 7
Dominfilmfan

to może za parę lat zrobią remake Wolverina taki jak wszyscy oczekują (tak wiem nadzieja matką głupich).

wolvi24

Padło już kiedyś takie pytanie. Więc odpowiem jeszcze raz. Jeżeli znasz X-menów tylko z filmów a z komiksem nie miałaś styczności to będziesz się naprawdę dobrze bawić na filmie. Wczoraj z kumplem obejrzeliśmy jeszcze raz, ja jako osoba w miarę poruszająca się w temacie X-men (komiksy itd.) kolega laik do komiksów jedynie film. On bawił się bardzo dobrze i bardzo mu się film spodobał. Zresztą nawet stwierdził że nie rozumie o co ten szum skoro film jest cyt. "Wykutany!"

Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy na filmie.