PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176918
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

mam pytanie

ocenił(a) film na 7

czy w pierwszej czesci x-menow jest wyjasnione skad Logan od dziecka miał te szpony bo ja ogladalem jak dotad tylko 3 czesc?
I czy w komiksie wyjasnione zostalo co to byla za jednostka w ktorej byl Logan bo z filmu sie tego nie dowiedzialem

rafal394

W pierwszych X-menach chyba nie było tego wyjaśnionego, poprostu jest mutantem hehe. A w komiksie na bank było coś o tej jednostce.
Co do samego filmu. To powiem tak... Fanem X-Menów nie jestem, trylogii całej nie oglądałem, tylko 2/3 i średnio mi się podobała. Co do efektów w tym filmie to nie mam zamiaru narzekać, jak niektórzy. I wg mnie jest to film ciekawszy od poprzedników. Ale trochę nie spójny..ma mielizny fabularne, zwłaszcza na początku. Kiedy Logan "ucieka" do lasu, zakochuje się itd. już robi się ciekawiej.
No to dam mu te 6/10. Niech będzie :D

ocenił(a) film na 10
rafal394

To jest tak. on jest mutantem więc ma już te szpony w rękach tak jak Viktor ma te poznokietki bo też jest mutantem, tylko Logan na początku ma szpony z kości a potem po operacji z tego metali.1 cześć nie ma nic na ten temat. Wydaje mi sie ze to jest tak ze ta cześć znaczy ze wydarzenia z Gezeny to tak jakby wydarzenia sprzed pierwszej części, bo w pierwszej Logan już nic nie pamięta. A w ogóle pod koniec Genezy dzieci mutanty "bierze" Xavier. Więc to tak jakby wydarzenia z Genezy działy się przed pierwszą częścią tak jak już wspomniałam ;). Trochę poplątałam mam nadzieje ze wiadomo o co mi chodzi. Nie wiem czy w 2 części nie jest przypadkiem wyjaśnione jaka to jednostka bo on chyba sobie tam przypomina te wydarzenia z Genezy przynajmniej tą operacje ale ni jestem pewna bo dawno nie oglądałam :). Co do komiksu to nie wiem bo choć jestem fanką X-men'ów, to nie czytałam nigdy ;)

ocenił(a) film na 9
Michiru

Z tego co pamiętam to twórcy filmu troszkę spieprzyli. Logan był mutantem, ale jego mocą było bardzo wolne się starzenie, oraz zdrowe silne ciało i szybkie leczenie się z ran. Szpony miał tylko z adamantium, wcześniej nie posiadał żadnych kościstych.

FrqOnALeash

Bzdura, nic nie spieprzyli. Gdzieś koło 75 odcinka komiksu sprawa została wyjaśniona i film się z nią pokrywa. Ah te ciekawe "losowe fakty" z historii postaci, które pojawiają się podczas ładowania gry ;]

użytkownik usunięty
Michiru

Przecież w 1 części miał sny jak to mu te adamantum wstrzykiwali.

ocenił(a) film na 10

No tak bo przecież po tym jak mu szczelił w głowę to Logan stracił pamięć i on sobie przepomina, a zz tego co mi sie wydaje to Xavier mu w tym pomaga.

Michiru

No tak jest dokładnie. Geneza wiadomo przed pierwszą częścią. Logan traci pamięć, ma przebłyski. Próbuje sobie przypomnieć co się działo.

ocenił(a) film na 10
rafal394

Ja tam nie wiem :). Bo komiksu nie czytałam. A nie pamiętam 2 filmu. Bo chyba tam było to co pisałam wcześniej. Ale własnie mi sie wydawało też przez cały czas ze on dopiero po tym jak mu kości z adamantium zrobili to miał szpony. Nie wiem trzeba by było w komiksie zobaczyć ;]

rafal394

Po to są różne strony, aby z nich korzystać:
http://x-men.marvelcomics.pl/index.php?cmd=showBios&bio=51

Wersja świata Ultimate (czasem filmy z niej korzystają):
http://ultimate.marvelcomics.pl/index.php?cmd=showBios&bio=127

ocenił(a) film na 6
Power_T

no cóż Power T musimy im wybaczyć, ta dzisiejsza młodzież - dzieci emo nie wiedzące jak korzystać z google

ocenił(a) film na 10
deamon82

Emo na pewno wiedzą. bo pewnie szukają jak się podcinać czy cos.
Aa po to jest forum ze jak ktoś chce to sie może zapytac o to czego nie wie.
Może ktoś nie chce szukać w googlach. Czy coś.
matko..