PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176903
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Jak wiadomo X-Men itp. wymyślono po to, by zwiększyć tolerancję do ludzi innych ras czy inaczej wyglądających pod wpływem jakiejś choroby w rzeczywistym świecie. Ostatnio na Discovery Channel w każdy poniedziałek o 21:30 puszczają bardzo ciekawy program ,,My Shocking Story". Obejrzałem wszystkie dotychczasowe odcinki, dzisiejszy czwarty najbardziej mnie zaskoczył. We wszystkich widziałem jednak odniesienie do komiksów.
1 odcinek był o człowieku-drzewo (Dede z Indonezji) -> Marrow
2 odcinkek o dzieciach wilkach (dzieci z owłosionymi twarzami z Indii) -> jak u Beasta
3 odcinek o człowieku-ośmiornicy (Rudy Santos z Filipin) -> bliźniak pasożyt, nie pamiętam nazwy mutanta był taki wśród Morlocków
4 odcinek o elektrycznym człowieku (Jose Rafael Marquez Ayala z Portoryko) -> Bolt, którego zagra Dominic Monaghan.
W dzisiejszym odcinku Portorykańczyk jedną dłonią trzymał kable przez, które doładowywał się prądem, a palcami drugiej dłoni zapalał zarówki bądź wypalał wzorki w drewnie, niesamowity widok.
Może ktoś z was też ogląda ten program?

ocenił(a) film na 8
deamon82

ja widziałem ten pierwszy o człowieku drzewie.A słyszałeś o kilku innych ludziach o zdolnościach jak u x-menów

-koleś z Białorusi potrafi przyklejać metal do swego ciała ale to dlatego ze jest jak magnes-jak u naszego dobrego znajomego Magneta

-jest jeszcze jeden koleś który pod względem wyglądu jest przeciętny nie ćwiczy na siłowni a potrafi przeciągnąć samolot(taki jak w parku jurajskim 3)i pokazywali jeszcze jak zatrzymywał 2 motory jadące w dwóch kierunkach .

Wszystkich tych ludzi widziałem na Discovery Chanel program o nazwie SuperHumans-superludzie czy jakoś tak.

kefirhero

a jednak istnieją mutanci na tym świecie :)

ocenił(a) film na 6
Walker_

Wiadomo, że istnieją, ale trzeba odnosić się do nich z tolerancją, a nie obrzydzeniem, to też ludzie, po to właśnie powstał komiks x-men. Nie trzeba oglądać w TV. Ostatnio jechałem autobusem i myślałem, że na przystanku stoi jakiś idiota co farbnął sobie pół głowy na chamski blond. Chłopak wsiadł do autobusu i kiedy odwrócił się w moją stronę, okazało się że lewą część głowy ma jak przeciętny człowiek, a prawą jak albinos. Po jednej stronie ciemne włosy i zwykłe oko, a po drugiej czerwone oko, blond brew i blond włosy. Dziecko przyglądało mu się jak kosmicie, współczuje.