PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176910
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Czytałem weapon x, który jest powaznym ciezkim i mocnym komiksem a to jakies kpiny, film płaski jak nalesnik
Ale rozumiem ze trzeba zarobic na dzieciach do lat 14
Mogli by zrobic inna wersje powazna dla starszych widzów

ocenił(a) film na 1
waniah

jak ktoś czytał komiks, to aż się ciężko na to patrzy ... ja osobiście, nie mogłem uwierzyć, jak można spier**lić tak świetny materiał! .. no kpina z widza, ...

waniah

Aż szkoda Jackmana na taki film. Scenariusz napisany jak przez 15 latka, któremu wyjaśniono podstawy warsztatowe. Prawie na pewno to kwestia reżysera i producenta, bo nie wierzę żeby dwóch świetnych scenarzystów napisało taki chłam.

Film jest zbyt efekciarski, bez klimatu. Miał ogromny potencjał, ale tak jak waniah napisał - to film dla dzieciaków.

waniah

Zgadza się, Weapon X to dla mnie top 5 komiksów w ogóle, ma jedną z najlepszych fabuł i bohaterów z krwi i kości. Dodatkowo dialogi, które ośmieszają 90 procent obecnej produkcji Hollywood. Od razu wiedziałem, że do zmierzenia się z takim materiałem należałoby zatrudnić jakiegoś dobrego reżysera. Film jest słaby i płytki jak kałuża, nawet Jackman go nie uratował.

ocenił(a) film na 3
yossarian1

ech, nic dodać nic ująć. Jackman zgwałcił jedną z najciekawszych postaci komiksowych XX w. i to już jest wielokrotny gwałt, a szykuje się kolejny.

Mudshark

jak to szykuje się kolejny? Czyżby sequel? Toż to hańba będzie. Smutne to.

ocenił(a) film na 6
yossarian1

Zgadzam się z wszystkimi. Komiksów z Wolverine czytałem masę i jak zobaczyłem film to poczułem taki niesmak jak nigdy. Eksperyment Weapon-X potraktowano jakby go nie było wcale, wywalili cały motyw ze zezwierzęceniem Logana. Ale pociesza mnie jedna rzecz. Drugą część ma reżyserować Darren Aronofsky, którego bardzo cenię choćby za Wrestlera i The Fountain. Może uratuje to co Gavin Hood i Jackman spieprzyli.

ocenił(a) film na 3
AngelShadow

cień szansy jest, ale póki to Hugh jest egzekutywnym producentem całości i powiernikiem pierścienia, tfu, legendy Wolverine'a, to nie spodziewałbym się za dużo. on chce tylko fajnie wypaść jako Logan i zarobić kupę kasy - ewentualna jakość filmu ma dla niego drugorzędne znaczenie.

ocenił(a) film na 6
Mudshark

Fakt, ale znając dokonania Aronofskiego i poziom jaki trzyma wydaje mi się że podciągnie ten film. Niemniej jednak nie spodziewam się fajerwerków. Tak jak spieprzyli to do tej pory to trudno będzie coś z tego więcej wyciągnąć.

użytkownik usunięty
waniah

Polecam zagrać w grę o tym samym tytule jest o wiele lepsza niż film ale pewnie od komiksu nie.