powiem jedno - fajny film, podobał mi się tak samo jak pozostałe części X-Menów. Nic skomplikowanego - jest akcja, klimat fantasy, są efekty specjalne,i ładna dziewczyna, nic dodać nic ująć. Może i są jakieś nieścisłości względem komiksów i kreskówek, ale dobrze bo idąc do kina można obejrzeć historię którą się zna pokazaną w nowy sposób. Już raz próbowano przenieść kreskówkę wiernie na ekran (Spiderman) i wyszła z tego wielka kicha bo nie da się kilkudziesięciu odcinków serialu zamknąć w trzech filmach.
Mam jeszcze taką małą prośbę do urzytkowników tego forum po jaką cholere idziecie do kina jeśli nie lubicie tego typu filmów, bo jeśli tylko po to żeby potem ponarzekać na forum to jesteście żałośni.
Jestem takiego samego zdania. Film bardzo mi się podobał a potrafię odróżnić chłam od dobrego filmu. Na to czy się zgadza on z komiksem czy nie NIE PATRZĘ bo to jest ADAPTACJA czyli reżyser w porozumieniu z marvel może dowolnie pozmieniać niektóre wątki. Kimat filmu super, sama postać wolverine super, victor super, nawet "wieczny student" się sprawdził i można się było pośmiać przy kilku scenach :) 9/10 ode mnie.