Zła kobieta

Bad Teacher
2011
6,0 109 tys. ocen
6,0 10 1 109354
4,6 19 krytyków
Zła kobieta
powrót do forum filmu Zła kobieta

Mozna powiedziec ze to typowa amerykanska komedia, ale jest pare swiezych elementow. Na przyklad to ze Elisabeth jest absolutnie negatywna postacia - zlo wcielone, ktora jest jednak bohaterka filmu i cala historia skupia sie wlasnie na tym aby to ona zwyciezyla. Widz mimowolnie utozsamia sie z nia i zyczy jej powodzenia pomimo metod jakie stosuje bohaterka, a nawet zaczyna podziwiac jej dokonania. Na przyklad scena z jablkiem dla Amy byla wrecz okrutna, ale i jakze pomyslowa i smieszna :D Zastanawiam sie jakiej roslinki uzyla, moze to sumak.

Filmu nie powinny ogladac dzieci ze wzgledu na sukces jaki glowna postac osiaga poprzez oszukiwanie, klamstwa i przekrety - do tego ze takie metody bywaja skuteczne nalezy dojsc samemu w doroslym zyciu, a nie w dziecinstwie poprzez filmy :)))

SPOILERY

Pomimo calej masy zlych przykladow jakie serwuje nam film - zakonczenie jest pozytywne. Elisabeth olewa wiekszy biust i bogatego lizusia z dziwnymi odchylami i wybiera tego wlasciwego faceta. Polecam :)

Usagi_V

Taka fajna naturalna recenzja.
Zachecilas mnie.
Dzieki

Usagi_V

zgadazm sie. mimo ze Elizabeth jest denerwujaca i podła, w pewnym momencie zaczyna sie jej kibicowac.

SPOILER
i podoba mi sie jeszcze jedno:to ze Elizabeth sie nie zmieniła pod koniec filmu. podaba mi sie tez ,ze nie było akcji w stylu: "miala nieszczesliwe dziecinstwo, mama jej nie kochala i dlatego jest wredna. poza tym jest nieszczesliwa i o tym nie wie".takich filmow bylo juz mnostwooooo

mila1082

ja również się zgodzę z przedmówcami. Cameron jak zwykle w klimacie komediowym wypadła super.
może dialogi nie były najwyższych polotów ale gra aktorska była ciekawa. pare świeżych momentów
np to że pali trawkę, olewa uczniów żeby poxniej i tak pokazać że potrafi pomóc.
a końcówka trafił swój na swego na pewno nie będą się razem nudzić : D

ocenił(a) film na 6
Usagi_V

"Filmu nie powinny ogladac dzieci ze wzgledu na sukces jaki glowna postac osiaga poprzez oszukiwanie, klamstwa i przekrety - do tego ze takie metody bywaja skuteczne nalezy dojsc samemu w doroslym zyciu, a nie w dziecinstwie poprzez filmy :)))"

Dobrze powiedziane:D

ocenił(a) film na 8
Usagi_V

Dzieci predzej czy pozniej i tak sie tego naucza.Powinny ogladac z doroslymi jako edukacje.Starsi zawsze wytlumacza im co zle a co dobre.
Chomik Mietushek

ocenił(a) film na 8
Usagi_V

bardzo PRZYJEMNIE SIE OGLADALO:D ciekawe miala pomysly ta nauczycielka;p

Polceam daje 7/10 warto obejrzec:D