Złoty kompas

The Golden Compass
2007
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74767
4,9 16 krytyków
Złoty kompas
powrót do forum filmu Złoty kompas

Rozczarował mnie.

ocenił(a) film na 4

Czytając opis filmu spodziewałam się czegoś na wzór "Opowieści z Narnii", a nawet odrobinę z Harrego Pottera. Nie czytałam książki, a film nie sprawił abym chciała po nią sięgnąć.
Spodobały mi się pokazane w nim zwierzęta. Jednak zakończenie sprawiało wrażenie, że producentom, scenarzystom i bóg wie jeszcze komu zabrakło funduszy aby przedłużyć film.
Moja ocena?
5/10.

ocenił(a) film na 6
Keede

Też mnie rozczarował, bo podobnie jak ty oczekiwałam czegoś na wzór "Opowieści z Narnii" a tu przy nich słabo. Za to lubię Dakotę i ona uratowała ten film. Podobnie 5/10.

ocenił(a) film na 3
Keede

Tytul filmu byl iteresujacy myslalem ze bedzie jakas garstka z Pottera czy cos podobnego ale tu nic nie bylo, film mnie rozczarowal i nie ciekawy koniec filmu
ocena 3/10

użytkownik usunięty
Keede

"Jednak zakończenie sprawiało wrażenie, że producentom, scenarzystom i bóg wie jeszcze komu zabrakło funduszy aby przedłużyć film."

A może po prostu zakończenie było takie, bo są kolejne części książki. . .

ocenił(a) film na 7

Są kolejne części książki ale nie będzie kolejnych części filmu. Dziwne bo film im się raczej udał.

ocenił(a) film na 4

Może i są kolejne części książek, ale mówimy o filmie, który pozostawia takie wrażenie.
Jest wiele filmów, które mają swoje dalsze części, ale są zakończone w inny sposób.

ocenił(a) film na 6
Keede

Oni mieli zrobić kolejne części, ale coś tam im nie wyszło.

ocenił(a) film na 8
Keede

film w ogole nie zacheca do przeczytania ksiazki! a ksiazka, wlasciwie cala trylogia jest genialna!!!!!!bardzo bardzo zepsuli fabule. ogolnie ksiazka nie jest dla dzieci a film zrobili calkiem jak dla dzieci. w nastepnych czesciach ksiazki glownym motywem jest motyw antykoscielny co sie nie spodobalo kidman i stwierdzila ze nie zagra w 2 czesci. dla mnie to wszystko dziwne, bo cala trylogia byla dlugo przed filmem wydana i wyglada mi to tak jakby ktos przeczytal 1 czesc, wymazal wszystkie'dziwne i krwawe' momenty i potem zrobil film tak jakby nastepne czesci nie istnialy.. do filmu nie zachecam ale ksiazka genialna!

użytkownik usunięty
Keede

przeczytaj trylogię Mroczne Materie, nie pożałujesz! Jest cudowna, o wiele lepsza niż film! - ciekawostka, pierwsza część się zupełnie inaczej kończy, a reżyser wyciął z filmu końcówkę, żeby za dużo nie ujawniać, palant. Mroczne Materie to najlepsza rzecz jaką czytałam!

ocenił(a) film na 4

Chętnie przeczytam "Mroczną materię". Szkoda, że reżyserzy często pomijają lub całkowicie zmieniają wydarzenia książce, gdy przenoszą je na duży ekran.

ocenił(a) film na 6

Dokładnie na odwrót zrobili w "Niani w NY". W filmie jest happy end, a w książce nie, przez co film traci. Ale cóż.

użytkownik usunięty
maxiiimus

w złotym kompasie nie zmienili treści, tylko wycięli:/ Ale wkurzyli mnie niezmiernie, zobaczycie jak sami skończycie pierwszą ksiązkę:D