Zły porucznik

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans
2009
6,4 27 tys. ocen
6,4 10 1 27461
6,4 19 krytyków
Zły porucznik
powrót do forum filmu Zły porucznik

RECENZJA

ocenił(a) film na 9

9/10,REWELACYJNY film z Nicolasem Cage'm w roli tytułowej!!!Główny bohater wciaż jest tak samo charyzmatyczny w swoim aktorstwie,jak przed laty!!!Nic się nie zmienia!!!Film opowiada historię policjanta uzależnionego od narkotyków,który walczy ze złem całego świata i z samym sobą.Film bardzo dobrze sie ogląda,poznajemy podziemny świat narkobiznesu,uzależnienia,patologii,prostytucji i wszystkiego,co najgorsze,BARDZO brutalny policyjny film.Główny bohater dostaje awans,pomimo,że początkowo za swoje bardzo brutalne metody dochodzenia,często poza prawem zostaje zawieszony w czynnościach służbowych,poznaje prostytutkę,w której się zakochuje,również uzależnioną od narkotyków,która w końcu zachodzi z nim w ciążę,w jej roli Eve Mendes,piękna i gorąca latynoamerykanka,świetne aktorstwo w wykonaniu obydwojga!!!Dobre akcje policyjne,świat przestepczy i policyjny przeplatają się ze sobą.Uważam,że ocena internautów ZDECYDOWANIE za niska!!!Gorąco polecam!!!Szczególnie fanom tych obydwojga aktorów!!!

er82

Łał. Musisz popracować nad stylem pisania recenzji. Ogólnie nie zachęca to do obejrzenia tego filmu :/.

er82

"Główny bohater wciaż jest tak samo charyzmatyczny w swoim aktorstwie,jak przed laty!!"... aaale że o so chosi..?
A pomijając to, to szczerze mówiąc film dość średni. Trochę się zdziwiłem. Dobrzy aktorzy, którzy niby dobrze grają, niby dobry reżyser a mimo to całość średnia, bez wyrazu a nawet w sporej części nudna, przewidywalna. Z realizmem też niezbyt wiele ma wspólnego, zwłaszcza sielankowe zakończenie. A bedąc złośliwym dodałbym, że Cage z Kilmerem zamienili się tu rolami i teraz to Cage gra Batmana ;) Ta motoryka... ;)
Jest pare mocniejszych scen, ze dwie dość komiczne ale nawet one nie powalają i nie ratują resztu. Absolutnie zero emocji ani powodów do refleksji u mnie. Idealny przykład filmu nijakiego, ani pochwalić ani nawet powyzywać nie ma za bardzo za co.