5,6 10 tys. ocen
5,6 10 1 10442
6,0 4 krytyków
Za niebieskimi drzwiami
powrót do forum filmu Za niebieskimi drzwiami

Niedoceniony

ocenił(a) film na 8

Bardzo zaniżona lcena. Wg mnie zasługuje na o wiele więcej. Za same efekty, za historie opowiedziana, za kawał roboty, jaka robi w kwestii naszej wiedzy o poruszanym problemie... Dla mnie świetny, jak na nasze, polskie realia - szacun!

ocenił(a) film na 1
taayhmmm

Pewnie zaniżona przez tych, którzy czytali książkę i zobaczyli jak bardzo została w wersji obrazowej zubożona.

taayhmmm

Pełna zgoda! Świetny film! Co ważne udowadnia, że dzieci jako widza w kinie można traktować z należytym szacunkiem czyli poważnie a nie jak idiotę. Szacun za to, że jest o czym z dzieckiem po tym filmie porozmawiać! I książka i film bardzo dobre. Film i książka są swoim wzajemnym odbiciem. Film wręcz pogłębia wiele wątków poruszonych w filmie. Co ważne uwypukla zawarte w niej emocje. Czytałam książkę przed filmem i wróciłam do książki po filmie. Kocham Szczygielskiego i absolutnie jest to wspaniała ekranizacja.

zero_cukru

Doceniony na świecie. Na film Polski lista ponad 20 nagród. Polskie filmy dla dzieci są ostrzej oceniane, lub innymi słowy ostrożnie. Recenzenci boją się dobrze ocenić, bo utożsamiać się z kinem dla dzieci to obciach. Ich interesuje tylko blask z kina dla dorosłych. A tutaj nie ma rodzin i dzieci, które kochają ten film z mądrym przekazem. Klikacze tutaj nie są grupą docelową tego filmu. Rodziny i dzieci to widzowie tego filmu a dzieci są za małe na konto tutaj, a rodzice się nie mają czasu na pierdoły jakimi jest internet.