5,6 10 tys. ocen
5,6 10 1 10442
6,0 4 krytyków
Za niebieskimi drzwiami
powrót do forum filmu Za niebieskimi drzwiami

Dla mnie ten film już od pierwszych minut to jest nieporozumienie. Jaki 10-latek nie wie co to jest śpiączka? Poza tym jak można obcej osobie oddać w opiekę dziecko, które nie wie kim jest ta osoba? Może jest zaburzona psychicznie? To, że to siostra nie znaczy, ze rodzic chce by dziecko utrzymywało z nią kontakt tym bardziej, ze nic o niej wcześniej nie mówiła. Chcieli fajny film zrobić a wyszło co wyszło, dla mnie zmarnowny potencjał.

ocenił(a) film na 5
marta86_16

Dodam jeszcze, że na miejscu Błaszczyk nie zagrałabym w filmie gdzie przedstawiono jak matak jest w śpiączce a dziecko sobie gdzieś wyjeżdża. Przecież tyle mówi sie, że osoby w śpiączce czują obecność ludzi i najlepiej jest jak ktoś do nich mówi, czyta itd.. Wiem, że to tylko film ale własnie tak najlepiej przekzać informacje a tu co mamy? Powrót do średniowiecza. Przykre.

ocenił(a) film na 1
marta86_16

SPOILER
Nie przeczytałaś książki to i nie zrozumiałaś. Zwłaszcza że książka została zubożona niemal do szczętu i chwilami pozmieniana całkowicie, zwłaszcza w zakończeniu.

marta86_16

Film fatalny, ale to oddanie dziecka to nie było w życiu tylko wizja bohatera, który był w śpiączce a matka mu w tym śnie opowiadała o siostrze i o pensjonacie. On śnił to, co mama przekazywała. Dlatego Krawiec i ta część w świecie za niebieskimi drzwiami nie wiadomo skąd i po co??? Krwawiec to śmierć?I matka go wykreowała? ZA czym tęskni, dlaczego morduje???