PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203063}

Zabójca Rosemary

The Prowler
1981
5,8 1,2 tys. ocen
5,8 10 1 1157
5,9 9 krytyków
Zabójca Rosemary
powrót do forum filmu Zabójca Rosemary

Zasugerowałem się wysoką notą jaką przyznano temu filmowi na serwisie Horror.com.pl i namówiłem kumpla na seans. Okazało się że prawie przysypialiśmy, chwilami sie polewaliśmy i przez cały film komentowaliśmy co za chwile będzie itd. Jak już mam oglądać takie filmy to wolę klasykę w stylu "Halloween" czy "Friday the 13th". Prowler to marna kopia, typowy slasher lat 80, w którym możemy przewidzieć wszystko od początku do końca i w którym występują same oklepane sceny. Żeby jeszcze się okazało że zabójca jest jakimś powstałym z grobu martwym żołnierzem to byłby ciekawy element nadprzyrodzony, a tu dupa. Wynudziłem się, niewiem czym się sugerował recenzent serwisu Horror.com.pl bo ja niewidzę w tym filmie nic ciekawego.

atique

Od setek slasherów różni się wysokim poziomem wykonania scen gore. Są bardzo realistyczne i brutalne. Nabijanie na widły, podrzynanie gardła od ucha do ucha, tudzież inne makabryczne mordy robią wrażenie. Tom Savini, wybitny spec od horrorystycznych efektów specjalnych, uznał "Prowler" za swoje najwybitniejsze osiągnięcie.

Pod względem fabularnym rzeczywiście bez rewelacji.