PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558988}

Zabójcze polowanie

Hunt to Kill
2010
5,3 2,7 tys. ocen
5,3 10 1 2665
Zabójcze polowanie
powrót do forum filmu Zabójcze polowanie

Jest to mój pierwszy post na filmweb i od razu o takim filmie.
Szkoda się produkować ,ale muszę ku przestrodze.
W filmie nie podobało mi się nic, z niecierpliwością czekałem na koniec. Beznadziejna gra aktorska, chyba Mroczki z Cichopek zagrali by to lepiej, tragiczny scenariusz, kompletnie bez pomysłu.To taki mały klonik Commando tylko w katastrofalnym wykonaniu.

A teraz pytanie : Po co użył tej cieniutkiej linki z bransoletki zegarka do której przymocował line, mając do dyspozycji normalną kilkunastometrowa linę taterniczą?? nie jestem w stanie rozwikłać tej zagadki... :), chociaż plecak na drzewie też był przedni...

Drugie: Zastanawia mnie nagły przypływ litości Banksa który zabijając wszystkich po drodze zostawia przy życiu córeczkę Jima, ach te happy endy :)

ogólnie, omijać z daleka...wielkim szerokim łukiem...

ocenił(a) film na 5
Pyzulec

Ale po co zaraz piszesz żeby omijać szerokim łukiem. Mnie takie opinie tylko zachęcają do obejrzenia żeby zobaczyć z czego to jest zrobione. Film nie powala na kolana ale 1/10? To chyba lekka przesada. Wprawdzie momentami scenariusz wygląda jakby był pisany na kolanie a gra aktorska pozostawia trochę do życzenia ale jednak jak ktoś napisał w innym temacie potrafi złapać klimat lat 90. Chociaż tutaj główny bohater nawet dostaje łomot co i tak jest na plus, że nie jest supermanem bez krwi.

Co do pytania nr1 to chyba na zawsze pozostanie zagadką po co użył tej linki z zegarka ;)
Pytanie 2: już wcześniej zostawił Gearego przy życiu. Poza tym wiedząc, że Jim go ściga pozostawiając ją przy życiu mógł mieć nadzieję, że nie ruszy za nim w pościg tylko zajmie się nią. Zabicie jej nie dawało mu żadnych szans na uniknięcie pościgu. Że się przeliczył to inna sprawa.

Pyzulec

Zgadzam się w 200% - podobnej żenady nie oglądałem od dawna (a lubię przyzwoite kino akcji, czasem nawet klasy B i C). FIlm niestety bezdennie głupi i nietrzymający się kupy - scenarzystę powinni powiesić. Swoja drogą aż szkoda Steve Austina - w zasadzie zagrał dwie niezłe role w Condemmed i Expendables, a ostatnio bez przerwy obsadzają go w debilnych gniotach których nawet "późny" Seagal by się wstydził. Taka wielka, umięśniona chłopica, wrestler zresztą a obtłukują i kaleczą go jakieś leszcze. Jedyny plus filmu - walka z Garry Danielsem.

piotrbimbasik

Właśnie walka z Danielsem była jedyna walką wręcz (bez uzycia gadżetów) i (Daniels do leszczy się nie zalicza) poźniej użyli "leśnych kijów :p" więc nie wim skąd Ty wziąłeś to że klepią go i kaleczą jakieś leszcze ?
Polecam oglądnąć tą niedoskonała produkcję jeszcze raz, tym razem może trochę uważniej :)

jkmusic

Jeżeli nie będę miał kompletnie co zrobić z czasem to zapuszczę sobie po raz 1234 Commando i będę się nadal świetnie bawił - na tę kupę powyżej naprawdę szkoda prądu do odtwarzacz i TV oraz oczu widza...

ocenił(a) film na 10
Pyzulec

TY IDIOTO

agahub37

mówisz o sobie

Pyzulec

słaby film strasznie się zawiodłem liczyłem na coś ciekawszego praktycznie zero akcji

Pyzulec

Ludzie, do tego filmu trzeba mieć podejście po prostu! Gdybym miał ochotę na poważne kino to pewnie też bym go zjechał z góry na dół, ale oglądając go jako odskocznię od nauki był całkiem całkiem. Jest porąbany gangster, jest paker Austin, jest jego milutka córeczka, są też głupkowate dialogi i sceny z d**y wzięte jak choćby zegarek ^^. Film zajeżdża klasą B, ale czy to źle? Można się nieźle pośmiać ;] I choć momentami mnie wnerwiał bo lubię bardziej przemyślane działanie bohaterów, ale nie ma co oczekiwać realizmu skoro Banks był niemal nieśmiertelny ;) Ogólnie daję 6/10, za to, że było śmiesznie.