Przed seansem proszę uzbroić się w sporą dozę dystansu, najlepiej doprawić się piwkiem i...do boju! Wszystko w tym filmie jest tak głupie, że aż śmieszne. Zakochałam się po prostu w tym arcydziele kiczu! :)
Moje zdanie jest takie samo, arcydzieło kiczu!!! W kinie płakałam ze śmiechu, uwielbiam ten film !!! Ale żeby nie było: 2/10 ;)
Fakt :) Oglądałem to z przyjaciółmi już po małym piwku i nieźle się uśmialiśmy :) I właśnie dlatego film ten nie otrzyma ode mnie niskiej oceny. Nieźle poprawił nam humor, a na dodatek na pewno nie da się go zapomnieć... :)
Ja jeśli płaczę ze śmiechu na takim filmie to nie daję tak niskiej oceny ;) Bo skoro bawi i daje masę radochy, czyli wyzwala pozytywne emocje to chyba zasługuje na więcej :]
To zależy, jak się podchodzi do oceniania. Jeśli film jest gówniany i śmieszy tylko dlatego, bo jest zły i bynajmniej nie jest to zamysł twórcy, to że bawi jego kiepskość nie oznacza od razu, że zasługuje na ocenę wyższą, którą zwykle dostają wartościowsze dzieła.
To oczywiste, że zależy od powagi podejścia do ocen.
W pełni popieram. Moim zdaniem sens oceniania to pokazanie jak dobry jest film. Przecież ten jest śmieszny tylko dlatego, że jest żałośnie nieporadny. Więc jak można dać 10 czy 8 żałosnemu filmowi? Zabawa jest przednia, ale film zasługuje na 0/10.
Arcydzieło kiczu ... widziałem lepsze
Lecz Ryjówki które widzimy na ekranie to po prostu czysta rozkosz dla oka.
Ukazuje że Twórcy nie tylko wykazali się wyobraźnią przy scenariuszu ale także zadbali o "cudowne" efekty.
Zgadzam się całkowicie; ryjówki są dosłownie zabójcze, prawie nie mogłam złapać oddechu ze śmiechu : ) I jeszcze ta dziewczyna, kiedy jej się coś wyrwie po szwedzku zamiast po angielsku - czasami jej ojciec tłumaczy, czasami ona sama, zauważyliście? : ) A najlepsze jest to, że oni to na poważnie wszystko kręcili. Naprawdę polecam!!
Już sam tytuł jest zabójczy:) I ten tekst gdy narzeczony tej całej Ann idzie z marynarzem przez las "Trzymaj się z daleka od Ann, albo zajmą się tobą ryjówki". Normalnie padłem. Aha, nie zapomnijmy o super Przeciwryjówkowym czołgu z końca filmu:)
Filmu nie oglądałam i raczej nie obejrzę, ale jeśli chodzi o zabawne horrory to polecam Krwawy Obiad. To jest dopiero śmiech na sali.