Zabójczy układ

The Replacement Killers
1998
6,1 1,9 tys. ocen
6,1 10 1 1852
6,4 5 krytyków
Zabójczy układ
powrót do forum filmu Zabójczy układ

Fuqua dopiero potem pokaze prawdziwa klase... przede wszystkim Replacement Killers smierdzi azjatyckim kinem zarowno jesli chodzi o scenariusz jak i cale wykonanie... moze niektorzy takie kino lubia ja akurat nie specjalnie i od Replacement Killers wymagalem jednak wiecej niz od filmu z jackiem chanem.. cala intryga jest bowiem banalna jak w filmie z hong kongu i podobnie zerznieta jak niektore sceny... na koniec oczywiscie deszczyk i ablucja... dobrze ze chociaz nie bylo golebi ktore woo tak na sile wszedzie wpycha... ktos chcial tutaj chyba pozenic azjatyckie i zachodnie kino akcji ale wyszedl z tego mutant jak w jednym filmie pani sorvino... poza tym jej postac i ona sama tak tu pasuje jak piernik do wiatraka i stanowi watpliwa przeciwage dla chowa.. a plejada znanych twarzy na drugim planie (rooker til trejo jurgen clifton carlos) sie marnuje bo maja zwyczajnie za malo miejsca w scenariuszu... owszem nie jest to film zly... da sie ogladac jest kupa niezlych scen a akcja nigdy nie zwalnia na zbyt dlugo ale jednak pozostaje niedosyt ze to moglo byc cos naprawde wyjatkowego a wyszla sredniawka... jak na produkcje z segementu A to jest po prostu slabo...

ocenił(a) film na 7
michostr86

"a plejada znanych twarzy na drugim planie (rooker til trejo jurgen clifton carlos) sie marnuje bo maja zwyczajnie za malo miejsca w scenariuszu..."

Zgadzam się. Zwłaszcza co do Rookera. W końcu to jego syna chcieli zabić. Powinien mieć większą rolę do odegrania.
Film obejrzałam ze względu właśnie na Rookera. Szkoda że był raptem w kilku scenach, no ale przynajmniej film nie był zły. Oczywiście zachwycać się nie ma czym, no ale przyjemnie mi się to oglądało. Nie męczyłam się tak jak choćby przy Cywilu 2, który jest cienki jak sik węża, po to żeby odhaczyć kolejny film z Mike'iem. No i na plus Yun-Fat Chow. Widziałam go w paru innych filmach (nie akcyjniakach), dobry jest.