PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209977}

Zaklęci w czasie

The Time Traveler's Wife
2009
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 64054
6,4 8 krytyków
Zaklęci w czasie
powrót do forum filmu Zaklęci w czasie

Wiem że to dziwnie wygląda ale mógłby mi ktoś powiedzieć jak się film skończył?
Musiałam iść na autobus i nie wiem co było w ostatnich minutach filmu, w chwili po tym co głównym bohater z Albą zaczynają śpiewać i on nagle znika.
Co było po tym ?

ocenił(a) film na 7
zariwa

On zniknął i pojawił się w Nowy Rok przed swoim domem. Obserwował jak on sam umiera (on z właśnie tamtego czasu).
Potem coś chyba było, ale jakieś głupoty.
No i jest sylwester, on gada z bratem swojej żony (jego przyjacielem), on mu dziękuje i w ogóle. Potem żegna się z żoną i całuje ją.
Pojawia się w lesie przy łące obok rodzinnego domu Clare, gdzie się z nią spotykał. Za nim stoi jeleń, a niedaleko tropią zwierzęta myśliwi. Jeden z nich strzela i rani Henry'ego. Wtedy on znika i pojawia się w przeszłości (ta scena, co była pokazana wcześniej), po czym wraca w sylwestra. Żegna się z najbliższymi i umiera.
Potem jest jeszcze scena w przyszłości, kiedy Alba ma bodajże 9 lat. On (z przeszłości, kiedy jeszcze żył) pojawia się na łące obok domu Clare. Rozmawiają z Albą, przybiega Clare. Całują się. Henry znika. Clare i Alba wracają razem do domu.
THE END

To nie dziwne. Też kiedyś musiałam się zbierać z kina przed zakończeniem filmu. Byłam na Slumdogu. ;)

ocenił(a) film na 8
Vithica

Po pierwsze ten jego przyjaciel, to nie brat żony, to po prostu przyjaciel Clare, który tak naprawdę sie w niej od zawsze kochał. W książce nawet, po śmierci Henrego, Clare niejako z tęsknoty za mężem uprawiała z nim sex.

Po drugie tym myśliwym którzy zabił Henrego był... ojciec Clare.

zariwa

było tak dokładnie jak opisała powyżej , ale polecam ci obejrzenie tej ostatniej sceny była zrobiona przepieknie ;))

ocenił(a) film na 8
zariwa

Dziękuję bardzo.
Pewnie jeszcze kiedyś będę miała okazję obejrzeć ten film, aczkolwiek chciałam znać zakończenie póki jeszcze pamiętam film.