Zakochana bez pamięci

La vie d'une autre
2012
6,7 8,9 tys. ocen
6,7 10 1 8906
5,0 2 krytyków
Zakochana bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochana bez pamięci

Nie ma w tym filmie ani dramatu,ani komedii,ani romansu.Film jest jak wydmuszka,papierowi bohaterowi,których losy widza nie specjalnie porywają za serce.Na minus również kiepski humor,irytująca momentami Binoche( w sumie nie ona,ale jej bohaterka),oraz bzdury w samej fabule,a największy to ten gdzie główna bohaterka przez 1.33 seansu nie wybiera się ze swoją przypadłością do lekarza specjalisty.Na plus kilka ciekawszych momentów,oraz kilka dosłownie kilka scen,kiedy na twarzy widza może pojawić się lekki uśmieszek.

ocenił(a) film na 3
kleju30

Możesz wyliczyć te momenty? Żadnych ciekawych a tym bardziej śmiesznych momentów w nim nie dostrzegłem.
Dla mnie nie jest przeciętny - jest słaby. Zgadzam sie z twoim pierwszym zdaniem w 100%.
Poza tym juz nie mówiąc o tym lekarzu do którego nie poszła to przydało by się znaleźć jakąś zaufaną osobę z która można by szczerze pogadać. Można było by zapytać kogokolwiek o to "kto jest moją najlepsza przyjaciółką".
Ten film to chyba najsłabsza "komedia romantyczna" jaka oglądałem.

ocenił(a) film na 9
mr_freeman

To nie jest komedia romantyczna ,tylko romans ,dramat , komedia . To wielka różnica .

użytkownik usunięty
kleju30

Nie ma dramatu? O.o Aha. Nawet nie czytam reszty Twojej wypowiedzi, bo nie ma sensu.

kleju30

Moim zdaniem nie zawsze wszystko musi być czytelne, realne. Film ma wpłynąć na widza. W moim wypadku może trafił w odpowiednim momencie mojego życia. Skłonił do refleksji i niesamowicie wzruszył. Czasem możemy oglądać film sercem a nie głową i francuskie filmy idealnie się do tego nadają. Binoche była fantastyczna i bardzo przekonująca. Romans przecież był, ja przynajmniej od początku widziałam, że Binoche kocha męża a on ją, i tu pojawia sie dramat bo nie wszystko jest takie proste. Proza życia, nasze wybory z których konsekwencji nie zdajemy dobie sprawy w danym momencie. Moim zdaniem piękny film o miłości.