Zakochana bez pamięci

La vie d'une autre
2012
6,7 8,9 tys. ocen
6,7 10 1 8906
5,0 2 krytyków
Zakochana bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochana bez pamięci

Oj tam !

ocenił(a) film na 10

Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego nic nie pamiętała? Na filmie nie było ukazane, czy się uderzyła w głowe czy cuś ..

zosia1992_filmweb

Wydaje mi sie, ze to nie jest istotne dla historii. Ja spodziewałem sie filmu lekko s-f z elementami komedii romantycznej (po trailerze) takze sie zaskoczylem troche mocno obyczajową produkcją. Tak czy inaczej mi do glowy przyszlo, ze moze podswiadomie nie byla w stanie dalej wieść takiego samotnego zycia i przychika sie zblokowala.

ocenił(a) film na 8
3rr4to

jej ludzie, jak aż tak nie można zrozumeić filmu? To trzeba brać jako przestrogę przed pustym życiem a nie dosłownie jako utrate pamięci. omg.

zosia1992_filmweb

kiedyś słyszałam, że jest taka choroba. Idziesz ulicą i nagle nie wiesz skąd idziesz i gdzie jesteś, totalna amnezja. Poszukaj w necie jeśli Cię to interesuje.
Do wypowiedzi chlampa, ja nie uważam żeby ten film miał być przestrogą przed pustym życiem.

ocenił(a) film na 10
zosia1992_filmweb

Wydaje mi się, że w filmach celowo nie dopowiada się pewnych rzeczy, aby odbiorca mógł sam sobie wywnioskować,o co chodzi. Tak jest w tym przypadku. Bohaterka mogła doznać amnezji, jak również przenieść się w przyszłość (s-f) i dokonać analizy swojego życia (takie historie się pojawiają w opowieściach wigilijnych, gdzie bohater widzi swoje życie przeszłe, teraźniejsze i przyszłe). Zatem w tym filmie jest zaskakujące zakończenie, ponieważ nie wiemy czy para wspomina swoją wspólną noc, czy bohaterka przenosi się do teraźniejszości. Mnie film skłonił do głębokiej refleksji nad życiem i zmianami jakie w nim zachodzą.