Zakochana bez pamięci

La vie d'une autre
2012
6,7 8,9 tys. ocen
6,7 10 1 8906
5,0 2 krytyków
Zakochana bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochana bez pamięci

Czy mógłby mi ktoś polecić jakieś filmy francuskie? Ostatnio pierwszy raz zetknęłam się z tak specyficznym i zarazem pięknym klimatem np. w Amelii, Po Prostu Razem,Miłość na Żądanie, Dziewczyna na Moście, Dzień, który odmienił twoje życie, I żyli długo i szczęśliwie. Szukam filmów, które nie są tak przewidywalne jak hollywoodzkie produkcje : )

ocenił(a) film na 7
GreenButton

Hmmm... To może coś z tego: "Nie martw się o mnie (Je vais bien, ne t'en fais pas)", "Kochałem ją (Je l'aimais)", "Wyśnione życie aniołów ( La Vie rêvée des anges)", "Jusqu'à toi", "Schronienie ( Le Refuge)", "Nathalie...", "L'Appartement"?

ocenił(a) film na 8
varlaam

Jestem po L'Appartement i bardzo dziękuję za polecenie mi tego filmu : )

GreenButton

Ja mogę z całym sercem polecić uroczy film PRZEPIS NA MIŁOŚĆ:-)

ocenił(a) film na 7
xyz24

O, tak! "Przepis na miłość" jest niebanalny! :)

GreenButton

Hors de prix (gorąco polecam! :D)
Le Placard
Le Nom de Gens
Coco avant Chanel
Chocolat (z 2000r, prod. Amerykańsko-Brytyjska, lecz akcja we Francji)
Marie Antoinette
Hugo (wprawdzie Amerykański, ale że tak to ujmę; ma francuski klimat)

GreenButton

Ja polecam DELIKATNOŚĆ z Audrey Tatou na której bylam ostatnio w kinie oraz KOCHAŁEM JĄ....może jeszcze Ci sie spodobać NIE ODWRACAJ SIĘ Z Sophie Marceau i Bellucci:) Pozdrawiam

GreenButton

"8 kobiet", znakomita obsada, świetna komedia kryminalna

ocenił(a) film na 7
GreenButton

Może NIE nieprzewidywalne, ale lekkie i przyjemne: "Układ idealny" :)

GreenButton

Polecam "Les petits mouchoirs" :)

ocenił(a) film na 8
yukarii

Ile filmów do obejrzenia ^^ dziękuję

ocenił(a) film na 7
GreenButton

Amelia 2001 gorąco polecam.

ocenił(a) film na 7
GreenButton

Oprócz tych powyżej to jeszcze: Tylko nie miłość (2011), Paryż - Manhattan (2012), Nietykalni (2011), Kobieta na Marsie, mężczyzna na Wenus (2008), Kocha... Nie kocha! (2002), Zeszłej nocy (2010), Niczego nie żałuję - Edith Piaf (2007), Dwa dni w Paryżu (2007), Zakochany Paryż (2006), Niebo nad Paryżem (2008).

ocenił(a) film na 9
GreenButton

Polecam "Kobiety z 6. Piętra"

ocenił(a) film na 7
GreenButton

Nie mów nikomu ( Ne le dis a personne)

użytkownik usunięty
GreenButton

Oprócz wymienionych powyżej, polecam filmy z następującymi aktorami/aktorkami:
Dany Boon - Bienvenue chez les Ch'tis (Jeszcze dalej niż północ), Le Code a changé (Zmiana planów)
Daniel Auteuil - La Doublure (Czyja to kochanka)
Gad Elmaleh - La Doublure (Czyja to kochanka),
Kad Merad - Mes stars et moi (Z miłości do gwiazd), R.T.T. (Kilka wolnych dni)
Jean Reno - Comme un chef (Faceci od kuchni)
Audrey Tautou - À la folie... pas du tout (Kocha... Nie kocha!), De vrais mensonges (Kłamstewka)
Charlotte Gainsbourg - Un reste, l'autre part, L' (Jeden odchodzi, drugi zostaje)
Sophie Marceau - myślę, że można by spróbować obejrzeć LOL (Laughing Out Loud) ® z 2008 roku z (w 2012 wyszła amerykańska wersja z Demi Moore)
Eric Elmosnino - Gainsbourg (Vie héroïque)
Gilles Lellouche - Ma part du gâteau (Mój kawałek tortu)
Juliette Binoche - Copie conforme (Zapiski z Toskanii)

a tak poza tym - Last Night (Zeszłej nocy) i Przepis na miłość (Les Émotifs anonymes) - po prostu rewelacja

Witam czy ktoś może mi pomóc?kilka lat temu oglądałam film w którym kobieta posiadająca kilku kochanków jednocześnie postanawia zaprosić ich wszystkich na kolacje podczas której zweryfikuje który z nich zostanie jej mężem Paradoksalnie ku jej zaskoczeniu kazdy z wyżej wymienionych przybywa na przyjęcie z pierścionkiem zaręczynowym.Kochankowie pozostają w domu kobiety do czasu w którym nie podejmie ona decyzji...i kolejno w zupełnie niewyjaśniony i przypadkowy sposób odchodzą z tego łez padołu.inspektor który prowadzi dyskretne dochodzenie na temat tajemniczych zaginie n oczywiście zaczyna sie kochać w feralnej kochance i kiedy już wydaje sie ze będą żyli długo i szczęśliwie zostaje ugodzony przypadkowo przelatującym nożem po czym ginie jako ostatni z możliwych kandydatów.Kobieta chyba wariuje albo idzie na wódkę ...już nie pamiętam ale kicha ogólna.Jaki to tytuł?pomóżcie

ocenił(a) film na 8
apanasiak

oglądałam taki film ale koreański, jeśli Cie interesuje napisz na priv

apanasiak

To film http://www.filmweb.pl/film/Zab%C3%B3jcza+kolacja-1998-118403 - kiedyś pokazywali w TVP, ale jak dotąd nie udało mi się znaleźć go w Internecie z polskimi napisami lub lektorem...