PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=721}

Zakochana złośnica

10 Things I Hate About You
1999
7,1 154 tys. ocen
7,1 10 1 154304
6,6 28 krytyków
Zakochana złośnica
powrót do forum filmu Zakochana złośnica

Film głupi, nudny, i cholernie przewidywalny. Brak rozrywki, brak humoru, ogólnie taka bajeczka dla nastolatków. 3/10 za Ledgera.

użytkownik usunięty
Aldo_Raine

A mi się podobał, bo różni się od wszystkich szajsów dla nastolatek. Po pierwsze na pierwszy rzut oka ani Julia, ani Heath nie są uderzająco piękni, tak jak to zazwyczaj bywa w takich filmach. Po drugie genialne są te wstawki o Szekspirze, klimat, muzyka gra aktorska. Kurcze każdy świetnie zagrał swą rolę, nawet Ojciec, czy nauczyciel angielskiego.

Nie wiem czy to obiektywnie oceniłam. Bo uwielbiam Julię Stiles no i Ledgera o czym świadczy mój awatar. To chyba zależy od gustu.. Pozdrawiam.

Mi też się nawet podobał, chociaż nie spodziewałem się tego, teraz filmów w takim stylu nie kręci się już tak dobrze, schematy są do bólu powielane i wszystkie aspekty nie mają nawet podejścia do poziomu jaki reprezentuje ten film. Szczerze mówiąc myślałem, że film jest o minimum 5 lat starszy.

ocenił(a) film na 7
Kubka

Mi się podobało ze względu na dobrą grę złośnicy :)

Lubię dziewczyny z charakterem, a ta była przedstawiona, nie nie przedstawiona, ona po prostu była dziewczyna z charakterem. Ponadto "nie każda dziewczyna błyśnie cyckami, by wyrwać faceta z kozy" ;]

Jak dla mnie film, przyjemnie się ogląda, jest dosć zabawny, romantyczny i dobra gra aktorów. Właściwy film, dla właściwych osób.

Pozdrawiam.

Joddo

ten film jest niebanalny. są o wiele gorsze filmy dla nastolatków od których aż się rzygać chce. ten zbytnio nie powtarza schematów, jest to dosyć stary film, a nadal aktualny. mi ten film bardzo się podobał, ale są różne opinie.

ocenił(a) film na 9
bella140

Nie był taki przeciętny jak np. Ja cię kocham a ty śpisz. W jakich filmach niby jeszcze są takie złośnica? Niech autor tematu nie przesadza! ;P

Aldo_Raine

Dobrze zagrany,świetna muzyka, i przede wszystkim: ŚMIESZNY. Film nie ma być nieprzewidywalny. Dobra rozrywka. W swojej klasie daje mu 8/10. Nie lubię komedii romantycznych poza tą i "As good as it gets"

Aldo_Raine

Tak jak większość, ja także uważam, że film jest dobry i godny zauważenia.
Warto się czasem oderwać od codzienności i obejrzeć jak to autor tematu napisał " Szajs dla pustych nastolatek " ;)
Trochę komedii romantycznych nikomu nie zaszkodzi! ;)

ocenił(a) film na 7
Fly_

Zwłaszcza, że komedie romantyczne mogą być nawet bardzo dobre <szok> ;)
(Kiedy Harry poznał Sally)

użytkownik usunięty
Aldo_Raine

i wszystko w tym temacie - mogłeś napisać że bez komentarzy (zwłaszcza dla nastoletnich kartonów po mleku)

A ja od razu pomyślałam, że Julia jest piękna. Ma taką...zimną urodę i w ogóle.
Muzyka na plus, gra aktorska to chyba na sto plusów...Heath Ledger - mamy kolejny plus...Wiesz co? Kocham takie 'bajeczki'. Znasz podobne?

Aldo_Raine

moim zdaniem bardzo udana adaptacja Poskromienia złośnicy

marilla12

Chyba autor tego tematu jest pusty skoro tylko na taką wypowiedz go stac..

ocenił(a) film na 10
kredziia

Może i tak, a może po prostu nie chce znaleźć plusów.

ocenił(a) film na 9
Susannah_Simon

Chyba każdy zauważył, że pod takimi filmami dla nastolatek znajdzie się człowiek, który za wszelką cenę będzie przekonywał naród, że to idiotyczny film nie warty niczyjej uwagi.
Ale te filmy tworzy się przecież dla nastolatek, które tego od nich oczekują. Jeśli nie lubi ktoś takich gatunków to niech sięgnie po jakiś dramat, albo dokument.

Według mnie to jedna z lepszych takich "durnych komedii dla nastolatek".

grungiee

Zgadzam się z poprzedniczką, choć myślę, że i tak ten post nie zmniejszy problemu :) Anonimowo człowiek jest odważniejszy i łatwiej mu krytykować innych. Jak lubi - niech ogląda filmy ambitne, z głębszym sensem i przesłaniem, ale nie obraża ludzi mających inne zdanie.

ocenił(a) film na 8
Aldo_Raine

sranie w banię. dla Heatha obejrzę wszystko.

ocenił(a) film na 10
stupidkid

Zgadzam się!
A co do filmu, zabawny i miło się ogląda.
Co do autora wątku, to ja jestem facetem, a
oglądałem Zakochaną złośnicę kilka razy,
z miłą chęcią obejrzę jeszcze raz ;-)

ocenił(a) film na 9
JohnShepard

Film jest bardzo dobry,ja też obejrzę jeszcze raz jak by gdzieś leciał.

lucyna63

Heath właśnie jest piękny i uważam, że Julia też, no ale tak typowo piękni nie są. A film najlepszy, jaki widziałam w swojej kategorii. Po prostu... po zakupie oglądałam go codziennie, nigdy nie miałam tak z żadnych filmem oprócz Harry'ego Pottera. To naprawdę genialny, oryginalny film.