PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616141}

Zakochani w Rzymie

To Rome with Love
2012
6,3 84 tys. ocen
6,3 10 1 84207
5,1 38 krytyków
Zakochani w Rzymie
powrót do forum filmu Zakochani w Rzymie

Tandeta

ocenił(a) film na 2

Taki scenariusz napisałbym w dwa tygodnie. Nic nowego pod słońcem, banalne treści i nieinteresująca akcja. W dodatku wszystko wyłożone na tacy i zero miejsca na własne refleksje. I za mało Penelope Cruz, której biust z plakatu kazał mi przyjść do kina.

Pancefaust

Tak.... napisalbys ten film woody'ego allena w 2 tygodnie, 2 linie metra w warszawie wybudowalbys w 3 dni, a swiat stworzylbys w 4 dni, bo bog to pop*erdolka i nie wiedzial co robi:D poza tym masz 2 metry wzrostu i jestes 100 razy przystojniejszy od brada pitta, prawda?:D bicz pliiiiiz... kim trzeba byc zeby pisac takie komenty? Idz pograc w pacmana...

cori20

Akurat nie trudno być przystojniejszym od brada pitta XD

użytkownik usunięty
rock_forever

to ty - najprzystojnieszy w calej wsi.

ocenił(a) film na 9
Pancefaust

stary to siadaj i napieprzaj scenariusze. Wiesz ile czasu Allen potrzebował na ten scenariusz? A tu proszę, taki geniusz w dwa tygodnie da radę. Będziesz gwiazdą tylko siadaj i od teraz zaczynaj pisać!

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Nie słuchaj Marchewki Zagłady, nie musisz siadać możesz nawet stać jak wolisz, tylko wyjmij palce z tyłka i bierz się do pisania mistrzu.

ocenił(a) film na 7
Pancefaust

Filmu nie widziałem - ale posikałem się ze śmiechu jak przeczytałem że Pancefaust napisze taki scenariusz w 2 tygodnie. Stary - siadaj i pisz! Wyślij Allenowi i za rok jesteś gwiazda. Ja rozumiem że film się nie podoba, ale żeby krytykować w taki sposób? :)

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Oj tyle talentu się marnuje - zdolni reżyserzy piszą na filmwebie swoje opinie a tu ludziska czekają na następnce Allena - do dzieła Pancefaust - hehehehe.
Film świetny jak każdy zzresztą wyreżyserowany przez Woodego.

ocenił(a) film na 4
Pancefaust

Nie przejmuj się odpowiedziami innych, zaślepionych modą na Woddy'ego, którego (O ZGROZO!) nie uważam za geniusza.
Też jestem zdania, że wielu początkujących pisarzy/scenopisarzy/dramaturgów napisałoby taki, a nawet lepszy scenariusz w kilkanaście dni.
Kochani Ludkowie, zamiast sugerować się nazwiskiem, zacznijcie oglądać filmy z pełnym zrozumieniem. Czasem trzeba przełknąć to, że nasi ulubieni pisarze/reżyserzy/aktorzy/piosenkarze/malarze dają ciała. Woody nawalił z tym filmem - było banalnie, nudno, drętwo. Nazwisko "Allen" nie ma tu nic do rzeczy.

ocenił(a) film na 4
perpecia

*EDIT*
Rety, czy tylko mnie nie wyświetla się opcja edycji, czy jej po prostu nie ma?
Taki fatalny błąd - "Woody'ego" oczywiście. Najmocniej przepraszam za wstrętną literówkę.

perpecia

Zgadzam się w pełni - Allen tym razem mnie zawiódł w 100%. Wątki może i ciekawe w zamyśle, ale w efekcie całość okazała się nudna i niestrawna. Myślałam, że usnę i (b.rzadko mi się to zdarza) chciałam wyjść po 30 minutach...

użytkownik usunięty
Sylwia2204

wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.. . ps. zupa ci sie przypala.

użytkownik usunięty
perpecia

wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.. . ps. zupa ci sie przypala.

ocenił(a) film na 3
Pancefaust

w Polsce powstały dzeisiątki genialnych scenariuszy (Vabank, Dyzma, Seksmisja, ) ale ich twórcy nigdy nie będą światowymi geniuszami, ponieważ ... Słowacki wielkim poetą był i już

użytkownik usunięty
euremail

co ty masz miedzy uszami? niech lekarz sprawdzi czy to MÓZG.

użytkownik usunięty
Pancefaust

co ty masz miedzy uszami? niech lekarz sprawdzi czy to MÓZG.