PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338021}

Zakochany Molier

Molière
2007
6,7 3,6 tys. ocen
6,7 10 1 3637
Zakochany Molier
powrót do forum filmu Zakochany Molier

Nasi dystrybutorzy (czy kto tam wymyśla tytuły) cierpią chyba na brak miłości prywatnie....tu Zakochana Jane, teraz Moliere...bez przesady. Czy tam jest coś o miłości? Rozumiem - treść filmu. Ale mogliby zachować tę zgodność z oryginałem.

Jane_Margaret

Hehh...
Dokładnie o tym samym pomyślałam!
Same "zakochane" tytuły ;]

Idusia

Bardzo zakochane. Jak nie Szekspir to Molier. Jakby nie mogli zostawić tytułu oryginalnego 'Molier'.

Naley

E tam, jeśli chodzi o ogólny przekład tytułów, to w "dokładności" nie przebijamy Francuzów, np. zamiast "Harry Potter i kamień filozoficzny" przetłumaczyli "Harry Potter i szkoła czarownic" (Harry Potter et l'ecole des socieres) i podobne perełki:)

Tuulikki

ale jesteśmy w ścisłej czołówce! marne pocieszenie...
A tytuł oczywiście ewidentnie nawiązuje do "Zakochanego Szekspira", filmu którego tylu ubóstwia. A może sie przeciez ktos pomyli i zamiast Szekspira obejrzy Moliera! Dystrybutor zarobi ;)
pzdr.

użytkownik usunięty
WojtaSz

Och nawiazuje nie tylko do zakochanego Szekspira, ale takze to Zakochanej Jane... która powstała w tym czasie

Jane_Margaret

Wczoraj obejrzałem "Mechanika" a może to miał być zakochany mechanik ? pozdrawiam ;p ;] (chce ZAKOCHANEGO TERMINATORA!!!! ;D)

ocenił(a) film na 9
TYTOOS

Tak mógłby być jeszcze "Zakochany Harry Potter i Zakon Feniksa" i "Zakochany pingwin na fali", ale tam nie wcisnęli. Na szczęście.