Zakochany Nowy Jork

New York, I Love You
2008
6,3 34 tys. ocen
6,3 10 1 34236
5,9 16 krytyków
Zakochany Nowy Jork
powrót do forum filmu Zakochany Nowy Jork

Zna ktoś datę premiery bo pisze że wrzesień a jeszcze nic nie ma na temat filmu

ocenił(a) film na 8
marcin1239

Jest błąd, premiera jest w lutym [USA].

Eh, czasami te rygorystyczne moderacje dodawanych treści w ogóle nic nie dają.

ocenił(a) film na 7
Lanooz

racja;]
a dokladnie 19 lutego na Festiwalu w Toronto!
Jak dobrze pójdzie to u nas pojawi się kilka dni póżniej.
tu macie łącznik:

http://www.firstshowing.net/2008/08/24/worth-watching-aug-24-new-york-i-love-you -trailer/

DaroO2222

Na imdb.com pisze, że w Niemczech premiera "New York, I Love You" będzie dopiero 15 września 2009:
http://www.imdb.com/title/tt0808399/releaseinfo
Czy to możliwe, żeby u nas była wcześniej?

ocenił(a) film na 8
Euhenia_2

U nas to w ogóle chyba nie ma zapowiedzianej

Lanooz

Tak, przynajmniej ja nigdzie nie znalazłam. Zastanawia mnie czy Polska może mieć wcześniej premierę jakiegoś od naszych sąsiadów na przykład Niemiec? Czy to jest zupełnie niezależne?

Euhenia_2

Tak, przynajmniej ja nigdzie nie znalazłam. Zastanawia mnie czy Polska może mieć wcześniej premierę jakiegoś *filmu* od naszych sąsiadów, na przykład Niemiec? Czy to jest zupełnie niezależne?

Euhenia_2

No cóż. Mam wujka w Niemczech i niektóre filmy które leciały w Polsce u nich się nie pojawiły. Kto powiedział że polska premiera NYILY nie może być wcześniej niż niemiecka? Wszystko jest możliwe :)

Mikaela

Dzięki pocieszyłaś mnie :-). Na imdb.com piszą, kiedy będą premiery tego filmu w róznych krajach, ale wciąż o Polsce nie piszą:

Kanada - 6 września 2008 (Toronto Film Festival)
Niemcy - 5 lutego 2009 (European Film Market)
USA - w kwietniu 2009 (limited)
Hiszpania - 10 kwietnia 2009
Rosja - 19 kwietnia 2009
Holandia - 4 czerwca 2009
Niemcy - 17 września 2009

Byłoby świetnie, gdyby u nas premiera odbyła się w kwietniu, jak w Hiszpanii, Rosji i w USA, bo raczej w tym miesiącu(w lutym) już raczej się nie odbędzie.

Euhenia_2

Z tego co mi wiadomo, w Polsce filmy nie wchodzą aż tak późno ;P..to zależy od kiedy wykupi go dystrybutor. W Austrii dopiero co wchodzi do kin "Dzuewczyny z St. Trinian" (sory za pisownie) czy "Piorun" (to akurat animowany ale liczy się fakt)... jeżeli Rosja ma w kwietniu, u nas powinno być wcześniej... pozdro