Zakochany Nowy Jork

New York, I Love You
2008
6,3 34 tys. ocen
6,3 10 1 34236
5,9 16 krytyków
Zakochany Nowy Jork
powrót do forum filmu Zakochany Nowy Jork

Co to za tytuł ????????? WTF kocham Polskie tłumaczenia tytułów ;/ Jagodowa miłość, zakochany bez pamięci moje ulubione przykłady ;/ nie mogło zostać jak było chyba każdy wie co oznacza New York I love you

ocenił(a) film na 6
dominika1092

Dokładnie. Tak sobie przechadzałam po stronce, aż tu widzę ten tytuł.
"Zakochany Paryż" brzmiało już lepiej, a "Miłość i Nowy Jork" to jakaś żenada po prostu. Czemu nie może być "Kocham Cię, Nowy Jorku!" czy "Nowy Jorku, Kocham Cię!" albo w ostateczności - "Kocham Nowy Jork". Kto wymyśla te debilne tytuły??? Tylko jeszcze dojdzie do tego, że Gwiezdnymi Wojnami będzie nazwany Star Trek i na odwrót.
Po prostu skandal!

ocenił(a) film na 8
Agie

Dla mnie powinni iść za ciosem i nazwać "Zakochany Nowy Jork". Wiem, że to trochę żałosny tytuł, ale vide: "Paris, je t'aime". A przecież oba filmy należą do hmm... jednego cyklu, który będzie się zresztą powiększał? W każdym razie coś je łączy, a tytuły powinny to wydobywać.

ocenił(a) film na 8
noorey

też miałem zacząc o tym temat ;)
To prawdą, tytuł jest żałosny. lepiej by brzmiało po prostu Nowy Jork, kocham cię

ocenił(a) film na 7
rafal15ok

Najlepiej to by było "New York, I love you" - co jak co ale przynajmniej jakoś brzmi.

ocenił(a) film na 7
rafal15ok

Najlepiej by było gdyby po prostu zostawiono orginalny tytuł. Ale to prawda jedno z najgłupszych tłumaczeń.

dominika1092

dramat! dramat!

no ale co się przejmować drobiazgami w końcu film się liczy!

ocenił(a) film na 6
zora_3

zupełnie się zgadzam! Ze wszystkimi!
Teraz jednak jest już dobrze. (( ;

Dominika podała swoje ulubione przykłady, zaś moim jest " Chłopaki też płaczą" (`Forgetting Sarah Marshall`)

ocenił(a) film na 9
famous_diva

Tak też śmiałam się z tego tłumaczenia. za krótki za krótki

ocenił(a) film na 6
dominika1092

nie wiem dlaczego, ale naprawdę się denerwuje jak przekręcają tytuł.

famous_diva

żebym tak tylko dorwała tego co ten tytł przkręcł..
normalnie udusze!
Orginalny najlepszy!