Tą, która dzieje się w Le Marais ? młody Francuz spotyka chłopaka w swoim wieku w jakiejś bliżej niesprecyzowanej pracowni artystycznej, próbuje do niego zagadać, mówi strasznie dużo rożnych rzeczy po francusku, ale jego rozmówca nic mu nie odpowiada; ostatecznie ten gadający daje temu milczącemu swój nr telefonu ;-)
dzięki ;) szkoda,że właśnie nie jest napisane który reżyser jaką historię zrobił, bo nie zapamiętałam tego wszystkiego, no ale trudno ;)
tutaj znajdziesz opisy wszystkich historii: http://www.imdb.com/title/tt0401711/board/flat/50608426 , a wszystkich reżyserów wraz z tytułami zrobionych przez nich części tutaj: http://www.imdb.com/title/tt0401711/fullcredits ;-)
tę:)
http://youtube.com/watch?v=ajmbzXPgx2A
a tu większość tłumaczenia i oryginalny tekst:
spotkalismy sie juz prawda?
mam wrazenie ze juz gdzies sie minelismy...
gdzie mieszkasz? bo ja w dystrykcie 17e (czy jakos tak :p)
mozliwe ze cie tam widzialem
cos malomowny jestes...
no nie wiem hmmm... mysle ze juz cie gdzies widzialem. wygladasz jak mistyk. nie, naprawde, jest cos wyjatkowego co promieniuje od ciebie. wierzysz w duchy/ duchowe sprawy? bardzo interesuje sie tymi rzeczami. wlasnie mowilem sobie ze my moglibysmy sie poznac w innym czasie, w innej epoce...
jakiś ogień...
ogień?
dziękuję.
w zasadzie to wszystko jest zaskakujące, bo jak tylko cie zobaczylem od razu musialem z toba porozmawiac. to jest jak... nie wiem... to jest skomplikowane... dziwne...
wlasnie sobie pomyslalem, ze gdybym nie porozmawial z toba przed odejsciem cos by mnie ominelo, cos waznego...
to wszytsko jest piekne, nie? pracujesz w pieknym miejscu...
tak naprawde to nie chcialem przepuscic okazji porozmawiania z toba poniewaz, mmmm jestm glupi, ale nie chchcialem...
Mogę? (przypis z uwagi na blondynizm - pyta sie czy moze usiąsc :p)
Ja... wierzysz w pokrewienstwo dusz? ze ktos moglby byc czyjas druga polowka?
i jazz... lubisz jazz?
tak..
tak! A Kurt Cobain? kocham Kurta Cobaina.
brak odzewu... (?)
zostawiam ci moj numer telefonu i chce zebys wiedzial ze uszczesliwilaby mnie mozliwosc porozmawiania z toba... bardziej na powaznie i w dluzej w szczegolnosci!
wielkie dzieki...
T'habites o? ? Moi je suis dans le 17eme ...
Je t'ai peut etre apercu dans le quartier
Pas tr?s bavard ...
Je sais pas euh .. il me semble que je t'est déj? vu .. t'as l'air mystique comme garçon.
Non vraiment y'a un truc tr?s spécial qui se dégage de toi .
Tu crois aux esprits ? Moi je suis a fond dans ses trucs l? donc .. je me dit qu'on aurait aussi pu se connaître dans un autre temps ou une autre époque ...
Du feu ..
Du feu ?
Merci
Enfait c'est étonnant puisque d?s que je t'est vu j'ai eu besoin de te parler ... c'est comme si .. je sais pas c'est trés fort ... c'est ... c'est étrange ...
Je me suis dit que si je ne te parlais pas avant de disparaitre, j'allais surement passer ? coté de quelque chose, quelqe chose d'important .
C'est beau ça hein ? Tu travailles dans un bel endroit ...
Enfait je ne voulais pas laisser l'occasion de te parler parce que voil? c'est con mais je voulais pas ... enfin bref ...
Je peux ?
Je ... Tu crois en l'âme soeur ? Quelqu'un qui serait comme une autre moitié ??
Et le jazz t'aimes le jazz ?
Oui ..
Ouais
Et Kurt Cobain ? Moi j'adore Kurt Cobain
.. Ca n'a aucun rapport ..
Tiens je te laisse mon numéro et je voulais te dire que ça me ferais vraiment plaisir de parler avec toi si tu m'appeles .... plus sérieusement et plus longtemps surtout !
Merci beaucoup