PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107855}

Zakochany bez pamięci

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2004
7,4 164 tys. ocen
7,4 10 1 164476
7,8 84 krytyków
Zakochany bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochany bez pamięci

To nie jest ani trochę komedia. Jeśli ktoś chce zobaczyć jakie życie jest do du*y to polecam właśnie ten film. Ogólnie chłodny i monotonny. Po obejrzeniu go morale życiowe spadają o kilka ładnych punktów.

ocenił(a) film na 5
jackdaniels666

Też bym tego komedią nie nazwała...To był raczej pewnego rodzaju "dramat"...nie zaciekawy...

ocenił(a) film na 9
jackdaniels666

czy obejrzales go do konca ??
czy moze umknelo ci to ze niezaleznie co bylo co bedzie chcemy przezyc to jeszcze raz poniewaz to bylo wspaniale ... Na koncu dialog przy windzie :/
daja sobie szanse jeszcze raz nie zwazajac na wspomnienia i krzywde jaka sobie wyrzadzili ...
Sadzilem ze to stosunkowo odczytywalne :|
widocznie sie mylilem

użytkownik usunięty
jackdaniels666

czy ta wypowiedź na pewno dotyczy filmu "Zakochany bez pamięci"? jeśli możesz doswiadczyć tego, co bohaterowie, to masz szczęście i to wielkie. na pewno żle Ci się kliknęło. pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
jackdaniels666

Każdy ma własne zdanie, powinien je tym bardziej wyrażać i dzielić sie nim z innymi. Nie można jednak tylko po fakcie, kto w nim gra, obrazu szufladkować go do komedii, trzeba być porostu kompletnym idiotą myśląc, że każdy film z Carreyem to komedia. Poza tym ten film potrafi odmienić życie i uświadomić, ludzią którzy posiadają, choć odrobinę szarych komórek co jest najważniejsze w życiu i jak bardzo nasze życie jest bez tej jednej, jedynej radości szare. Film w żadnym razie nie jest monotonny, ani tym bardziej chłodny, a już na pewno nie obniży życiowych morale, wręcz przeciwnie, po obejrzeniu będziemy się starać jak najbardziej wycisnąć z życia ta odrobinę szczęścia. Jak najwięcej miłości. Szkoda, że nie wszyscy dojrzeli do wyciągania takich wniosków, ale myślę, że jak obejrzycie ten film po raz drugi zrozumiecie, jak trudno mu było pogodzić się z utrata jego życiowego słońca i uświadomicie sobie, jak głęboką prawdę moralną niesie ten film.

użytkownik usunięty
Deadman_3

moze to nie kwestia tego, czy dojrzeli, tylko tego, ze, podobnie jak Mary, podrozuja po swiecie z kartonami pelnymi niechcianych wspomnien...

ocenił(a) film na 8

bardzo piękny zwrot- podróżować po swiecie z kartonem niechcianych wspomnień.. zapamiętam to. Jesteś autorem? Film mnie okropnie wciągnął, zdołował, przez chwilę mialam wrażenie, że sama jestem naćpana(chociaż nigdy nie bylam). trochę to pomieszane, ale niezle. Carreya uwielbiam w każdej roli. zawsze wiedzialam , że to swietny aktor. Ale przez ten film teraz siedzę i zastanawiam sie nad moim związkiem... czy spróbować jeszcze raz????

użytkownik usunięty
jackdaniels666

Nie zgadzam się. Film ma mimo wszystko pozytywne przesłanie.Mnie nie zdołował, wręcz przeciwnie. Byłam na nim w kinie już 3 razy :)