PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837918}

Zakochany kundel

Lady and the Tramp
2019
6,4 3,6 tys. ocen
6,4 10 1 3557
4,6 5 krytyków
Zakochany kundel
powrót do forum filmu Zakochany kundel

Obraz brutalnie oceniony na imdb. Disney kroczy chyba nie tą drogą co trzeba. Sama idea odnowienia wersji animowanych jeszcze zrozumiem. "Król Lew" mimo wielkiego hejtu był moim zdaniem bardzo dobrym filmem, "Dumbo", "Piękna i Bestia" czy "Kopciuszek" już niekoniecznie. "Zakochany kundel" zapowiada sie spoko, ale cóż... Dalsze brnięcie w tych pomysłach zmierza do nudności i zażenowania. Choć liczę na to, że Disney zrobi taką wersję "Lisa i psa" - moim zdaniem, najlepszej animacji z tego studia.

Kurzi32

Tylko tego jeszcze brakuje, żeby zrobili remake lisa i psa! To byłaby porażka. Nie dość że byłby duuuużooooo bardziej upolityczniony przez co cała magia tej bajki by prysła. Nie zgodzę się z tobą że zrobienie remaku animacji w filmie aktorskim jeszcze można zrozumieć! Czy tak trudno zamiast robić remaki puścić oryginały w kinach? No nie. Tylko oczywiście trzeba dać upust poprawności politycznej, bo tam "ogromny" rasizm i homofobia! Więc trzeba zrobić remake aby nowe pokolenia znały tylko to nowe "dzieło" a o tych arcydziełach z krwi i kości żeby wgl nie słyszały, albo myślały że skoro obejrzałem nowszą wersję to oryginału się nie opłaca, bo to będzie to samo. Przy okazji trzeba dać jeszcze zarobić pseudo gwiazdeczką, za napisanie scenariusza, zrobienie animacji, podłożenie głosu czy wyreżyserowanie. Mimo że praktycznie palcem nie ruszają! Chcesz wiedzieć jak wyglądałby "Lis i pies" w wersji aktorskiej? Proszę bardzo. Pierwsza zmiana to staruszka wdowa. Zamiast białej wdowy, byłaby to starsza czarnoskóra pani o orientacji homoseksualnej lub po prostu czarnoskóra kobieta. Później z przyjaźni lisa i psa zrobiliby parę homoseksualną. Oczywiście myśliwy to byłby stary, biały, hetero mężczyzna. Następna zmiana byłaby przy zostawieniu lisa w lesie i późniejszej walki o przetrwanie. Wszystko byłoby tak samo oprócz walki z niedźwiedziem. Toczyłaby się ona w ten sposób, że lis ratuje psa z paszczy niedźwiedzia, ale niedźwiedź pożera/zabija myśliwego. Wątku lisicy raczej by nie było, lub byłby w tym samym miejscu, ale to nie byłoby na zasadzie miłości tylko przyjaźni. I zakończenie filmu byłoby takie, że czarnoskóra kobieta trzyma na kolanach głowy psa i lisa i ich głaszcze. (To jest tylko moja własna wizja scenariusza i fabuły remaku filmu "Lis i pies", która jeżeli by doszło do remaku powinna być bardzo bliska scenariusza remaku) NIE JESTEM RASISTĄ ANI HOMOFOBEM, ZA TO OSOBY, KTÓRE UWAŻAJĄ MNIE ZA RASISTĘ, TAK NAPRAWDĘ SĄ RASISTAMI WZGLĘDEM BIAŁYCH, A JEŻELI ZA HOMOFOBA TO TAK NAPRAWDĘ SĄ HETEROFOBAMI! HOUG!

staluuus_filmweb

P.S. "Lis i pies" to też jedna z moich ulubionych bajek Disneya i nie tylko jego!