6,0 3,7 tys. ocen
6,0 10 1 3692
4,4 24 krytyków
Zamach na papieża
powrót do forum filmu Zamach na papieża

Już się nie mogę doczekać,jeszcze tylko kilka dni,mam ten zaszczyt uczestniczyć w piątek 19 września w uroczystej premierze,już odliczam dni;)

fanBogusia

premiera jest 26 września w Polsce...

ocenił(a) film na 10
XdekHckr

To jest tzw.prapremiera:)

fanBogusia

a gdzie taką prapremierę można obejrzeć i kto może?

ocenił(a) film na 10
XdekHckr

Kurcze nie wiem czy mogę to napisać bo to jest impreza zamknięta dla twórców i zaproszonych gości ale właśnie to jest tylko na zaproszenie bo pewnie w innym wypadku wszyscy chcieliby wejść.Dam Wam znać w piątek przed północą czy film jest na prawdę taki zajebisty na jaki się zapowiada!!!

fanBogusia

No to ciekawe, powodzenia

ocenił(a) film na 10
XdekHckr

Na czymś podobnym byłem na prapremierze Psów 3 i było super:)

ocenił(a) film na 5
fanBogusia

Prapremiera jest też jutro (17 września) w kinie Zorza w Rzeszowie. Mają być twórcy i można było normalnie kupić bilety. Co zresztą uczyniłem.

ocenił(a) film na 8
badyl33

Potwierdzam. Jak ktoś uważnie śledził, to było sporo miejscówek do wyłapania, czego też jestem beneficjentem :)

ocenił(a) film na 10
Halconnegro

Super,dajcie znać, oczywiście bez, spojlerów czy jest git;)

ocenił(a) film na 8
fanBogusia

Bez spojerów - jest git. Będzie Pan zadowolony. Zwłaszcza jako fan Bogusia

ocenił(a) film na 10
badyl33

Ale Wam fajnie, właśnie jesteście na seansie...

fanBogusia

Czy ja wiem. Na pewno bilety są dużo droższe i de facto nie widzą na co idą. Ja bym wolał poczekać na oceny. Zwłaszcza, że film się nie zapowiada dobrze.

ocenił(a) film na 10
Darabont

Na jakiej podstawie twierdzisz że film nie zapowiada się dobrze??? Trailer wciska w fotel i jeszcze ten głos Cugowskiego...a po nocy przychodzi dzień...

fanBogusia

1. Pasikowski nie ma już nic do zaoferowania jako reżyser. Ostatnim jego dużej klasy filmem był Jack Strong. Później przeciętny Pitbull, słaby Kurier i skomercjalizowane ala wczesny Vega Psy 3.
2. Zwiastun jest fatalny. Zwłaszcza ten pierwszy. Nie wiadomo czy to ma być thriller, dramat obyczajowy czy znowu Vega. Cugowski abstrakcyjnie w nim wypada.
3. Scenariusz wydaje się zagmatwany, a Pasikowski fatalnie wypada jeśli ma napisać coś skomplikowanego.

ocenił(a) film na 10
Darabont

Nie zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości ale szanuję Twoje zdanie i jeżeli za 48 godzin uznam że masz rację to posypuję głowę popiołem...

fanBogusia

Skoro ci się podobały Psy 3 czy Pitbull to raczej nie uznasz, że mam rację. Mnie interesuje trochę wyższy poziom. Co do Pasikowskiego to ja mu się zwyczajnie dziwię. Sam mówił, że reżyser na starość jest tylko gorszy i chce przestać. W tym pierwszym miał rację. Poza Scorsese ciężko znaleźć kogokolwiek wiekowego kto by nadążał.

ocenił(a) film na 10
Darabont

Spielberg,Eastwood,Lynch...

fanBogusia

Spielberg od 20 lat robi filmy na autopilocie i nie wychodzi poza schemat. Eastwood podobnie popadł w przeciętniactwo i nikt na jego filmy nie zwraca już uwagi. Ostatnim był chyba Snajper. Lynch nie żyje i przestał kręcić filmy dobre 20 lat temu. Oni już dawno wypadli z gry. Nawet Fincher przebłysnął.

ocenił(a) film na 8
Darabont

25 zł za bilet i rozmowę z twórcami to niewiele. Warto było

ocenił(a) film na 10
Halconnegro

Ale jak film?????????

ocenił(a) film na 8
fanBogusia

Odpisałem Ci wyżej. Nie zawiedziesz się :)

ocenił(a) film na 10
Halconnegro

Ok, dzięki rozumiem że nie chcesz spojlerować;)

Halconnegro

Jest git to dość słaba rekomendacja. Ja się spodziewam co najwyżej powtórki z Psów 3.

ocenił(a) film na 8
Darabont

To są dwa zupełnie inne filmy. A nie wdaję się w dyskusję czy inne opinie, bo film w dystrybucji dla szerokiej publiczności dostępny będzie dopiero od przyszłego tygodnia. Chyba pierwszy raz w życiu poszedłem na film z "czystą głową", bez przeczytanej ani jednej opinii czy recenzji, która mogłaby być sugerująca w odbiorze. To miłe uczucie.

Halconnegro

Ja na Psach 3 byłem w dniu premiery i też się niczym nie sugerowałem. Opinie są po to by cię powiadomić o klimacie filmy, tonie, charakterystyce. Chyba lepiej, jeśli się dowiem, że idę na prostą rozrywkę, a nie na thriller psychologiczny tak jak oczekuję?

ocenił(a) film na 10
Darabont

Widać ewidentnie że dążysz do konfrontacji...popieram kolegę i też nie dam Ci tej satysfakcji,dla mnie kino to nie jest matematyka gdzie 2+2 =4,ja jestem wyznawcą religi Psów,kocham wszystko co jest z nimi związane,obawiam się że Ty nigdy tego nie zrozumiesz nad czym naprawdę ubolewam i szkoda mi Ciebie że nigdy nie poczujesz tego co ja czuję oglądając którąkolwiek część...i żeby nie być gołosłownym to zakończę dyskusje z Tobą kultowym tekstem mojego Mistrza...Nie chce mi się z Tobą gadać!!!

fanBogusia

Ja dążę do konstruktywnej dyskusji. Właśnie tu się mylisz. Ja też bardzo lubię Psy z 1992 i traktuje je jako wykładnik. To znaczy musi być na serio i do bólu przekonująco i mrocznie. Psy 3 to było silenie się na efekciarstwo typu Vega z pierwszych Pitbullów. Żarty, dziurawy scenariusz, kombinowanie. Dla mnie to profanacja. W dodatku teraz się wzięli za serial Glina, który też bardzo lubię. Jeśli to ma tak wygladć to podziękuje i postoję.

ocenił(a) film na 10
Darabont

Jeżeli tak to przepraszam, uwielbiam konstruktywną dyskusję:)

fanBogusia

Jack Strong był bardzo fajnym filmem. Władek powinien iść w tym kierunku. Spokojne budowanie napięcia, proste dialogi, raczej prosta fabuła. Nie silenie się na efekciarstwo. To nie te czasy, gdzie można rzucać onelinerami. Psy 3 wstępny pomysł też miały fajny, ale Władek postawił sobie za cel pójść w Vegę i nawrzucać co się da. Pod koniec myślałem, że jeszcze Olo wyskoczy.

Darabont

Breaking news dziś: będzie  serial dla netflixa w uniwersum psów z reżyseria Pasika xd . Może prequel?

michalkuc1993

Nie podoba mi się ten pomysł. To znaczy, byłby ciekawy, gdyby wziął się za to ktoś z zewnątrz. Nie widzę tam żadnego punktu zaczepienia. Jakiś aktor kompletnie nie podobny do Lindy będzie do kogoś strzelał w skroń z Mauzera 7,8 mm i jeździł na polowania? Absurd. Przeraża mnie też to powszechne obsesyjne odwoływanie się do starych produkcji. Żadnych nowych pomysłów i bohaterów.

ocenił(a) film na 8
michalkuc1993

Psst... jakby co, to założyłem już parę godzin temu ten temat na forum pod profilem reżysera ;) Tutaj może jeszcze będzie ktoś coś chciał napisać o prapremierze lub tej uroczystej

ocenił(a) film na 10
Halconnegro

Kochaniiii....jestem właśnie po seansie... arcydzieło!!!!

fanBogusia

Gratuluję. Ja już wiem, że do kina nie pójdę.

ocenił(a) film na 10
Darabont

Nikt Cię nie zmusza...gardzę tymi pseudo krytykami,już jutro będę mógł napisać więcej, dzisiaj tylko tyle że rola Bogusia Oscarowa!!!

fanBogusia

To sobie gardź. Nic mi do tego. Jeśli się komuś nie podoba film, to ma kłamać, że mu się podoba bo ty tak chcesz? Ja nie pójdę bo zwyczajnie nie mam czasu, a swoje planów nie będę zmieniał na film co do którego mam wątpliwości.

ocenił(a) film na 8
Darabont

Proponuję też ograniczyć zaglądanie na fora filmów, których się nie oglądało. Dzięki temu zaoszczędzisz sporo cennego czasu! ;)

ocenił(a) film na 10
Halconnegro

W punkt,po prostu w punkt!!!

Halconnegro

Dzięki zaglądaniu na te fora oszczędzam mnóstwo czasu bo daruję sobie filmy, które nie są w moim guście.

ocenił(a) film na 10
Darabont

To poprosimy o dywidenda;)

fanBogusia

Za niemiarodajną opinię na temat filmu? Daj spokój.

ocenił(a) film na 10
Darabont

Spojlery!!!Teraz już mogę...wiem że jestem nie obiektywny bo ja kocham Bogusia i Pasikonika i dla mnie film to nie jest matematyka gdzie 2+2 zawsze jest 4, uwielbiam świat filmu za to że czasami jest 4,5 albo 3,5... Boguś niesie cały film,jest praktycznie w każdej scenie,gra cudownie,scena z komisji to majstersztyk,wędkarstwo muchowe jest bardzo trudne,wiem coś o tym bo sam próbowałem,dla mnie to jest Oscar,sceny morderstw jak u Tarantino,wtedy Boguś jest bezwzględny ale w scenach z Karoliną Gruszką słodko nieśmiały,nie zaciąga Jej od razu do łóżka

ocenił(a) film na 10
fanBogusia

Pan Czop też jest genialny,taki typowy cyniczny esbek.

ocenił(a) film na 10
fanBogusia

Przepraszam że tak tnę ale mam jakiś problem z dłuższą wypowiedzią.Dla mnie to był magiczny 19 września,byłem na vipovskiej premierze a później na after party dzięki cudownej Kobiecie pani producent Agacie Dybuk,mam zdjęcie z Bogusiem,udało mi się chwilę porozmawiać!!!

ocenił(a) film na 10
fanBogusia

Agata Dybul*Boguś praktycznie przez cały film umiera na nowotwora,ja też, niestety coś wiem o tym,sam mam nowotwora złośliwego i jestem po czterech operacjach że praktycznie jedną nogą w grobie dlatego tak dobrze Go rozumiałem więc nie dbam o tam jakiej niuanse,dla mnie to jest arcydzieło a Boguś Oscar a ci pseudo krytycy niech sobie piszą,no jak można dać jedną gwiazdkę???!!! A Pan Raczek...bardzo Go szanowałem a teraz straciłem do niego cały szacunek,Pan Kałużyński w grobie się przewraca!!!