PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566131}

Zamiana ciał

The Change-Up
2011
6,6 87 tys. ocen
6,6 10 1 87060
5,0 24 krytyków
Zamiana ciał
powrót do forum filmu Zamiana ciał

dno

ocenił(a) film na 1

dno do kwadratu...nikogo ( szczególnie zachwyconych tym ... gniotem) nie obrażając, poziom
dowcipu prezentowany w kolejnych ujęciach tej wyszukanej produkcji pozwala udowodnić
jak ciężka i niewdzięczna jest praca aktora który chcąc żyć musi prezentować się w takich
produkcjach ...ludzie, czy nadal śmieszy was zrobienie kupy do ust ojca , kontenplacja
własnych jąder bądź komentarze o gazach żony? czy nadal jedyną puentą jaka na myśl
przychodzi scenarzystom jest ta o tym , że rodzina jest najważniejsza - JEST - nie trzeba tego
udowadniać! w dodatku w tak nieudolny, nieprzekonywujący sposób ( na prawdę
uwierzyliście ,że główny bohater rzuci swą robotę w cholerę i będzie teraz częściej tulił żonę,
a jego niedojrzały przyjaciel rozwinie skrzydła przy ambitnej pani prawnik..jeśli tak ,
wybaczcie , jesteście naiwni i podoba wam się niesmacznie wulgarne kino dla
amerykańskich trzynastolatków...hawk.. lukapolak

lukapolak

Kolego jak w komediach już nic cię nie bawi i widziałeś już wiele podobnych filmów, to nie oglądaj kolejnych produkcji i nie mów że to jest dno do kwadratu. Skoro nie masz wogóle poczucia chumoru to nie oglądaj komedi. Jest tak dużo filmów że niestety fabuła jest podobna do innych i mają taką samą puentę , trudno jest wymyślić coś zupełnie innego. Widzę że dobrym rozwiązaniem byłoby jakbyś ty sam napisał scenariusz do filmu . Komedia na tym polega że jest trochę głupia i naiwna, jak chcesz mieć mniej naciągane filmy to oglądaj dramaty a nie komedie. Jaka jest według ciebie bardzo dobra komedia? Może jakiś tytuł ? Takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 1
Thekondi24

ależ zaręczam że poczucia HUMORU nie straciłem, mierzi mnie jednak przekaz treści . Wg mojego gustu i chyba na szczęście nie tylko mojego, istotą przeżywania i zabawy związanej z filmem jest sfera mniejszych lub większych niedopowiedzeń..to Twój własny mózg ma opowiedzieć Ci dowcip i spowodować uśmiech, czy w ostatecznym rozrachunku - refleksję, inspirację ( bo taka jest rola sztuki!) Jeżeli dowcip nie wyrasta poza "rzut tortem" bądź "poślizg na skórce od banana" to znaczy że jest pusty i nie wart tego by się nim zajmować ( przoduje w tym polska komedia ostatnich lat o typie "Ciacha"; "Wyjazdu integracyjnego" czy " Jak pozbyć się cellulitu" ) a co do dramatów - zaiste są w wielu przypadkach ciekawsze ...a komedie do polecenia bądź takie które lubię - proszę bardzo (komediodramaty Koterskiego:Nic śmiesznego ,Dzień Świra; Kac Vegas , serial Znudzony na śmierć, Kolacja dla palantów - w wydaniu francuskim - polecam!!!; Potwory i Spółka; Sarnie.zniwo-Czyli.Pokusa.Statuetkowego.Szlaku - totalny odpał i mnóstwo innych . Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
lukapolak

Kolega miał chyba trudne dziecioństwo... filmik 8/10 łatwy, lekki i przyjemny

ocenił(a) film na 1
Nozix

nieeee...... trudne na szczęście nie było, acz w odróżnieniu od Kolegi- jest już za mną.....

ocenił(a) film na 3
lukapolak

to też dobre :)

ocenił(a) film na 3
lukapolak

Gratuluję riposty. Film dla lubiących się śmiać inaczej.

lukapolak

kolejny denny syf z żydowoodu

ocenił(a) film na 7
lukapolak

sam zes dno,film jest swietny.

ocenił(a) film na 1
damianho15

Tak sobie przejrzałem Twój profil.....cóż jak będziesz miał już 16 lat to może najdzie Cię ochota zainteresować się ciekawszym kinem , a komentarze zyskają na jakości i klasie. pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
lukapolak

ja zem pelnoletni.

lukapolak

och zgadzam się i to bardzo!

ocenił(a) film na 1
lukapolak

G.Ó.W.N.O- tylko tak ten film można opisać. lukapolak ma rację: ten film to porażka,a poczucie humoru to absolutne zero.Naprawdę dawno nie oglądałem tak potwornego gniota. Czemu RR tu zagrał ? Znacznie zabawniejszy był chociażby w Green Lanter'nie albo Blade III...Schematy oklepane i nudne, zupełnie nic nie wnoszące do gatunku komedii.

Brock_Lesnar

Zgadzam się. Gówno i dno dna. Ten film jest wypełniony żałośnie prostackim poczuciem humoru, a część żartów jest po prostu obrzydliwa. Dziwią mnie te wszystkie zachwyty ludzi nad tym czymś, no ale o gustach się nie dyskutuje :)

lukapolak

Zgadzam się z opinią, tragedia.

ocenił(a) film na 3
lukapolak

Zwykle daję szansę rozkręcić się filmom z kiepskim początkiem, ale w przypadku tego gniota nie dałam rady. Może i moja opinia jest niemiarodajna - bo w końcu nie obejrzałam całego filmu. W każdym razie nie zamierzam nadrabiać zaległości.

Amerykanie w ogóle mają zryte poczucie humoru - widzieliście kiedyś np w polskiej komedii, żeby ktoś prezentował kupy czy wymiociny?

ocenił(a) film na 8
Cat_89

w takim razie nie oceniaj filmu... Mimo tego że początek dla ciebie jest denny i nudny NIE OCENIAJ filmu, żeby mieć wyższy słupek w statystykach. Możesz się wypowiadać jakie go g**no, ale NIE OCENIAJ !!! Oglądnij film do końca, wtedy możesz nawet wystawić 1...

ocenił(a) film na 3
bambus002

Ok, tylko czy wtedy brak mojej oceny nie byłby wskaźnikiem tego, że ten film jest mi obojętny?

ocenił(a) film na 8
Cat_89

Nie. Brak oceny nie oznacza obojętności, jest wiele filmów których zapewne nie widziałeś, bo nie da się najzwyczajniej w świecie wszystkiego obejrzeć.Po prostu byłoby wiadomo, że tego filmu nie obejrzałeś i tyle ; p

bambus002

dla mnie komentarz osoby która nawet nie dotrwała do końca, a potrafi uzasadnić i wystawić ocenę jest więcej wart niż obejrzenie do końca, wystawienie oceny i wychwalanie pod niebiosa filmu na który się później ja nadzieje w nieodpowiednim momencie a to wyłącznie dlatego że znudzeni nie mieli ochoty go krytykować a zakochani oceniali wyłącznie dla poprawy jakichś statystyk
trzeba się znieczulić przed seansem i zasnąć w odpowiednim momencie :>

lukapolak

Zgadzam się w 100%. Pomysł na film wtórny a jakość dowcipów załamuje...

lukapolak

przeżuć sie na M jak miłość to jest twój poziom.

ocenił(a) film na 1
SidLeniwiec

Zwykle nie reaguję na niemerytoryczne wstawki ..... słowo merytoryczny znajdzie Pan w Słowniku Języka Polskiego, a wyrażenie niemerytoryczny jest jego zaprzeczeniem podobnie jak Pański komentarz, który jest zaprzeczeniem obecności na tym forum oraz antytezą ortografii (to drugie trudne słowo...też w Słowniku). "Przeżuć" pozostaje Panu tylko ten cierpki kęs. Hawk!

lukapolak

Zaprzeczeniem obecności są twoje brednie na temat filmu.

ocenił(a) film na 3
lukapolak

to dobre ...

ocenił(a) film na 8
lukapolak

Ja oglądając z siostrą się uśmiałem. Musisz mieć naprawdę wysublimowane poczucie humoru

lukapolak

Hej może i nie mam ambicji być krytykiem filmowym (i nigdy nie będę), ale co ja poradzę, że lubię takie filmy? 8/10 wg mnie. Żarty może i stare i oklepane, ale .....uśmiałem się kilka razy, i podniosłem na duchu a nawet i rozczuliłem trochę i ... tyle.... czego mi więcej oczekiwać od filmu komediowego? Być może Ty drogi użytkowniku tego serwisu masz gusta spaczone bardziej wyrafinowanymi produkcjami, ale nie zmienia to faktu,że nawet komedie mają swój target i nie są dla wszystkich, i wydaje mi się, że swój komentarz mógłbyś zamknąć w zdaniu "Mozę się podobać ...niektórym" co było by bliższe realiom . I nie - nie mam 16 lat tylko 2 razy więcej (co widać po moim nicku).

ocenił(a) film na 3
lukapolak

Podtrzymując wątek z przed dwóch lat chciałbym nadmienić, że w pewnym mieście, pewna klasa gimbusów namówiła nauczycielkę na pójście do kina na ten film.POLONISTKĘ. Kobieta zamiast użyć mózgu i sprawdzić w necie co to za cudo dzielnie pomaszerowała "ze sztandarem" na czele podopiecznych. Po 30 minutach filmu ...głupio wyjść i wyprosić klasę bo zapłacili :), głupio oglądać z małolatami co na gębie mają banana kiedy facet młóci "na niby" potwora od tylca. Najlepszym rozwiązaniem tego pata była utrata przytomności :). "W życiu do kina nie pójdę".:)

ocenił(a) film na 8
lukapolak

aleś się nakręcił, niepoważny film wziąłeś zbyt poważnie. ot cała tragedia

ja film polecam, dobry na "no nie wiem co obejrzymy... aaaaaa dawaj to, może będzie spoko" - było ;)

ocenił(a) film na 1
lukapolak

Zgadzam się. Chujowe jak barszcz