Uprzedzając kolejne wpisy z pytaniami co do utworu wykorzystanego w filmie do sceny nocnej jazdy przez miasto pod "wpływem" informuję iż chodzi o Pink Floyd "Hey You" z płyty ECHOES. Utwór nie znalazł się na oficjalnym sountracku do filmu a sądzę, że zasługuje na uwagę, tak scena jak i sam kawałek legendy muzyki, dla tych "którzy nie potrafią tańczyć"
Ten kawałek pochodzi z płyty "The Wall" (2 krążek, pierwszy utwór). Płyta "Echoes" (2001) to kompilacja "The best of...". Widać, że sam szukałeś jaki zespół nagrał tak świetny kawałek pojawiający się w tym filmie.
Pozdrawiam :)
Ps. Nie ma co uprzedzać pytań, znajdą się ludzie którzy będą pytać to się ich oświeci, nadgorliwość nie zawsze popłaca. Po za tym ta informacja o tym utworze jest zawarta w recenzji.
Dzięki za informację, bo (wstyd się przyznać) ja nie wiedziałem co to za kawałek.
...a jakże inaczej zaszczepić muzykę niżeli podać od razu płytę z najlepszymi kawałkami? ;)
Po sobie wiem, że to najlepszy sposób na to aby później samemu szukać i kombinować,słuchać a nóż widelec choć jeden osobnik zostanie zarażony (przez przypadkowy film) muzyką "naszych ojców";)
Pozdrawiam