PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=667242}

Zanim zasnę

Before I Go to Sleep
2014
6,7 69 tys. ocen
6,7 10 1 68555
5,1 16 krytyków
Zanim zasnę
powrót do forum filmu Zanim zasnę

6/10

ocenił(a) film na 6

Stwierdzam że nie warto było iść do kina. Fabuła dość przewidywalna i właściwie sztampowa, temat
amnezji został już dość wyeksploatowany. Fabuła jakoś długo nie mogła się rozkręcić (całość filmu
zbyt krótka). Zaskoczył mnie tylko jeden wątek. Na plus dobra gra aktorska głównych bohaterów.
Książki nie czytałem ale w ciemno mogę powiedzieć że była o niebo lepsza, zresztą zwykle tak bywa.

Mario_63

,,Temat amnezji został już dość wyeksploatowany" - tak jak opętania, porwania, dobry policjant, który ma w dupie zasady, nielegalne wyścigi samochodów, inwazje obcych, morderstwa, zemsty, nieszczęśliwe miłości, szczęśliwe miłości, superbohaterowie ratujący świat, przemoce, patologie, gwałty, wojny, loty w kosmos, agenci dowodzący swoją niewinność, itd.

Wszystko już było w takiej ilości, że można by powiedzieć: wyeksploatowane tematy, a filmów się wciąż kręci więcej. O samym filmie jutro, bo dzisiaj idę do kina:)

ocenił(a) film na 6
Selene91

Masz rację. Wszystko już było, jednak jak już się biorą za wyeksploatowane tematy to niech się bardziej starają przy pisaniu scenariuszy tak by pokazać to w nowy, ciekawy sposób. :) Kręci się więcej bo chodzi o kasę. Z resztą masowa publika raczej woli to co już zna.

Mario_63

Książka jest rewelacyjna.

ocenił(a) film na 6
Mario_63

"Książki nie czytałem ale w ciemno mogę powiedzieć że była o niebo lepsza..."

słów brak na takie komentarze...

użytkownik usunięty
Mario_63

"Książki nie czytałem ale w ciemno mogę powiedzieć że była o niebo lepsza..."

brak słów