Z tego co widzę film ma trwać 1h 32min, z czego odejmiemy 5-10min napisów końcowych... to wychodzi słabiutko. A liczyłem że będzie co najmniej 2 godziny seansu! Książki nie czytałem i raczej nie przeczytam, bo jeszcze sobie spoiler zrobię - ale produkcja trwająca ledwo co półtorej godziny? Sugeruję że to wyjdzie szablonowy przeciętniak. Oczywiście długość filmu nie jest wyznacznikiem czy dana produkcja jest od razu słaba, czy też nie - ale sami przyznacie, że 1h (plus minus) około 25min będzie zawierała "zapierające dech w piersiach zwroty akcji dosłownie co 10 minut" i ani się obejrzymy, po 40 minutach wszystko się wyjaśni. No dobra, przesadziłem z tymi 40 minutami. Bądź co bądź jak dopadnę w swoje łapska wersję DVD/Bluray to dopiero ocenię, lecz mam przeczucie że to nie będzie nic nowego - skoro fabułą ma nawiązywać do Memento. Odpowiedź wyjdzie w praniu - po premierze filmu.
"Książki nie czytałem i raczej nie przeczytam, bo jeszcze sobie spoiler zrobię"
Nie wierzę, że to właśnie przeczytałam. Naprawdę. Nie chcesz czytać książki na podstawie, której zrobiono ten film, i bez której by tego filmu nie było, bo obawiasz się, ze sobie zaspoilerujesz film. Zaczynam wątpić w ludzkość...
A książka jest genialna.
Również się dziwię, ponieważ ja po przeczytaniu o czym jest film szybciorem pognałam do księgarni :) a książka...no cóż zarwałam noc i było warto!
Dokładnie. Ja właśnie skończyłam. Okropnie boli mnie głowa przez zarwaną noc, ale o matko... Było warto. I przez to filmu nie mogę sie doczekać jeszcze bardziej!
na filmie już byłem, powiem tak - siedziałem tyle (a raczej mi się tak zdawało) co na 2h produkcji. Dobrze, że film tyle trwa, bo gdyby dodali te kolejne pół godziny, które sobie życzysz, film rozlazłby się. A tak jest niezły, chociaż niestety jak dla mnie to jednostrzałowiec - po ujawnieniu się sprawcy, nie widzę sensu do powrotu. Jednak oglądnąć polecam, bo trafia się parę momentów które łamią mózg i powodują wytrzeszcz oczu ze zdziwienia, tego co dzieje się na ekranie.
zgadzam się, że dlugość filmu była odpowiednia :) ale ode mnie 6 może dlatego,że wcześniej czytałam książkę... obsaa idealnie dobrana :)
chyba dobrych filmów nie widziałeś, skoro uważasz, że nie można zrobić dobrej 1,5 godzinnej projekcji. A skoro piszesz że długość nie jest wyznacznikiem to czemu aż tak się tego uczepiłeś?
film dobry, gdyby był dłuższy - byłby naciągnięty jak większość filmów
jesli twoja ocena ma się opierac na długości to ja ci nie-gratuluję bo naprawdę nie ma czego .
sęk tkwi w szczegółach. no ale dla użytkownika ar23 zrobimy wyjatek i poprosimy rezysera o zrobienie wersji rozszerzonej.