PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=667242}

Zanim zasnę

Before I Go to Sleep
2014
6,7 69 tys. ocen
6,7 10 1 68555
5,1 16 krytyków
Zanim zasnę
powrót do forum filmu Zanim zasnę

Długość filmu, wtf?

użytkownik usunięty

Z tego co widzę film ma trwać 1h 32min, z czego odejmiemy 5-10min napisów końcowych... to wychodzi słabiutko. A liczyłem że będzie co najmniej 2 godziny seansu! Książki nie czytałem i raczej nie przeczytam, bo jeszcze sobie spoiler zrobię - ale produkcja trwająca ledwo co półtorej godziny? Sugeruję że to wyjdzie szablonowy przeciętniak. Oczywiście długość filmu nie jest wyznacznikiem czy dana produkcja jest od razu słaba, czy też nie - ale sami przyznacie, że 1h (plus minus) około 25min będzie zawierała "zapierające dech w piersiach zwroty akcji dosłownie co 10 minut" i ani się obejrzymy, po 40 minutach wszystko się wyjaśni. No dobra, przesadziłem z tymi 40 minutami. Bądź co bądź jak dopadnę w swoje łapska wersję DVD/Bluray to dopiero ocenię, lecz mam przeczucie że to nie będzie nic nowego - skoro fabułą ma nawiązywać do Memento. Odpowiedź wyjdzie w praniu - po premierze filmu.

"Książki nie czytałem i raczej nie przeczytam, bo jeszcze sobie spoiler zrobię"

Nie wierzę, że to właśnie przeczytałam. Naprawdę. Nie chcesz czytać książki na podstawie, której zrobiono ten film, i bez której by tego filmu nie było, bo obawiasz się, ze sobie zaspoilerujesz film. Zaczynam wątpić w ludzkość...

A książka jest genialna.

ocenił(a) film na 6
Gutta_Bad

Również się dziwię, ponieważ ja po przeczytaniu o czym jest film szybciorem pognałam do księgarni :) a książka...no cóż zarwałam noc i było warto!

użytkownik usunięty
artusik

Dokładnie. Ja właśnie skończyłam. Okropnie boli mnie głowa przez zarwaną noc, ale o matko... Było warto. I przez to filmu nie mogę sie doczekać jeszcze bardziej!

Ida, którą dosłownie zachwyca się cały świat trwa 80 minut, więc długość nie zawsze ma znaczenie :)

ocenił(a) film na 7

na filmie już byłem, powiem tak - siedziałem tyle (a raczej mi się tak zdawało) co na 2h produkcji. Dobrze, że film tyle trwa, bo gdyby dodali te kolejne pół godziny, które sobie życzysz, film rozlazłby się. A tak jest niezły, chociaż niestety jak dla mnie to jednostrzałowiec - po ujawnieniu się sprawcy, nie widzę sensu do powrotu. Jednak oglądnąć polecam, bo trafia się parę momentów które łamią mózg i powodują wytrzeszcz oczu ze zdziwienia, tego co dzieje się na ekranie.

Neuroshimi

"bo trafia się parę momentów które łamią mózg..." - przezabawne określenie.

ocenił(a) film na 6
Neuroshimi

zgadzam się, że dlugość filmu była odpowiednia :) ale ode mnie 6 może dlatego,że wcześniej czytałam książkę... obsaa idealnie dobrana :)

ocenił(a) film na 7

chyba dobrych filmów nie widziałeś, skoro uważasz, że nie można zrobić dobrej 1,5 godzinnej projekcji. A skoro piszesz że długość nie jest wyznacznikiem to czemu aż tak się tego uczepiłeś?
film dobry, gdyby był dłuższy - byłby naciągnięty jak większość filmów

ocenił(a) film na 7

jesli twoja ocena ma się opierac na długości to ja ci nie-gratuluję bo naprawdę nie ma czego .

ocenił(a) film na 2
maciekb80

Przecież podobno grubość ma znaczenie a nie długość. Ej no co jest?? :/

ocenił(a) film na 7
Vivre_sa_vie

sęk tkwi w szczegółach. no ale dla użytkownika ar23 zrobimy wyjatek i poprosimy rezysera o zrobienie wersji rozszerzonej.

użytkownik usunięty
maciekb80

Rozumiem że długość filmu nie jest wyznacznikiem, czy dana produkcja jest dobra czy zła. Po prostu trochę ubolewam, że "Zanim zasnę" będzie trwało mniej niż półtorej godziny. Nie wolno? Wolno. Dziękuję