Nie wiem, czy temat pojawił się już na forum, ale bardzo zastanawia mnie jedna rzecz. Następnego dnia po tym, jak Christine pokazała Mike'owi aparat, on uderzył ją i wyszedł, a ona zadzwoniła do Claire po pomoc, Mike siedzi w samochodzie, rozmawia z Christine przez telefon, a na leżącą obok starą nokię wydzwania Claire (z zamiarem dodzwonienia się do prawdziwego Bena, no bo jak inaczej). I tu moje pytanie: dlaczego Mike miał telefon Bena - lub dlaczego Claire miała ten numer za numer Bena? Nasuwają mi się trzy rozwiązania: albo Mike ukradł telefon Bena zaraz po rozwodzie albo podmienił w jakiś sposób numer, tak że Claire myślała, że to numer Bena albo Claire dostała ten numer od Christine, która miała Mike'a za swojego męża. Jednak żadne z tych rozwiązań nie ma dla mnie najmniejszego sensu. Co myślicie? A tak ogólnie rzecz biorąc, w filmie było dużo nieścisłości, niedomówień, naciągnięć i niezamkniętych wątków. Średnio mi się podobał.
Jestem świeżo po obejrzeniu filmu i było w nim tak, że w dniu kiedy Christine pokazała nagranie Ben'owi (Mike) zadzwoniła do Claire, żeby powiedzieć ze Ben (Mike) ja uderzył, a ona powiedziała ze zadzwoni do Bena i, ze oddzwoni za chwile. Kiedy oddzwoniła za chwile i oznajmiła ze Ben, z którym mieszka to nie jest prawdziwy Ben (tak naprawdę był to Mike), Christine zaczęła uciekać, a Mike obezwładnił ja. Następnego dnia kiedy obudziła sie i znów nic nie pamietała to Mike wyszedł jak zawsze do pracy i ona dostała telefon od doktora, aby obejrzeć nagranie, gdy to zrobiła zadzwonił do niej Mike, który pytał jak sie czuje i w trakcie tej rozmowy obok w Mike'a leżał telefon na który dzwoniła Claire. Był to telefon Christine, bo Mike jej zabrał po tym jak uderzył ją i ona pokazała mu nagranie. Claire dzwoniła do niej, bo Christine tego wieczora jak Mike ja uderzył i dowiedziała sie, ze Mike to nie Ben powiedziała Claire żeby ją ratowała. Dlatego ona dzwoniła do Christine. Mam nadzieje ze pomogłem.