Zappa

1983
7,4 39  ocen
7,4 10 1 39
Zappa
powrót do forum filmu Zappa

Dramat z 1983 "Zappa" swietnego rezysera Bille Agust`a , to film ktory poraza swoim przeslaniem ... Ukazuje cos zawsze moze towarzyszyc w okresie dorastania.Trudne wybory , uzaleznienia od rowniesnikow , pulapek ktore czaja sie tuz za rogiem i ich konsekwencji od ktorych niejednokrotnie nie ma odwolania.

Jest to pierwszy film ktory rozslawil nazwisko rezysera , ktory pozniejszymi filmami niejednokrotnie udowadnial ze zasluzenie.

Film opowiedziany w typowym skandynawskim ornamencie - z przeswietna gra glownych bohaterow co w wieku nastu lat nie jest takie oczywiste.

Ciekawe nakreslenie postaci , trzech glownych bohaterow tejze pieknej opowiesci - kazdy z tej trojki to inny swiat wartosci , postaw i doswiadczen.A kazdy podejmuje z pomoca wydarzen i przezyc bardzo osobistych wyborow . Wszystko co robia ma swoje konsekwencje ktore doprowadzaja kazdego z nich do takich a nie innych zachowan. , Film ten pomimo ze jest dramatem i pokazuje dosc dosadnie ten dramat , zostawia nam na koncu cos co mozna nazwac mozliwoscia ostatniej deski ratunku.Kto z niej skorzysta , tego nie wiemy bo to nie film z Hollywood a na szczescie z Europy ...

Goraco polecam

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
be_rnard

ciekawe! chce to zobaczyc!

washack

napisz do mnie , to zobaczysz :-) be-rnard@wp.pl

be_rnard

Też bardzo chcę zobaczyć! Pozwolę sobie również napisać :)

jacek_zmuda

Ok , wysłałem e-mail.

be_rnard

Tak, zobaczyłem :-) Bardzo dziękuję!!!! Teraz jednak jestem w rozjazdach i spokojnie tego filmu nie zobaczę. Za 2 tygodnie wracam i wtedy... :-)