Zawód gangster

Rise of the Footsoldier
2007
7,5 26 tys. ocen
7,5 10 1 26136
6,8 4 krytyków
Zawód gangster
powrót do forum filmu Zawód gangster

7/10

ocenił(a) film na 7

Nieźle nakręcony i cholernie wciąga. Wprawdzie w połowie historia niecosię rozjerzdza, ale film dobry. Oglądałem go w nocy i nie zasnąłem co jest u mniej sztuką nie lada ;)polecam

ocenił(a) film na 7
rafalbienkowski

Właśnie skończyłem oglądać dzięki iplex.pl ale do rzeczy z oceną się zgadzam także dałem 7/10 i rzeczywiście w połowie filmu cała ta historyjka jakoś tak... się no rozjeżdża. Początek to co innego coś w stylu "Hooligans" :) Kibole i te sprawy. Ogólnie dobre kino akcji i świetny koniec.

ocenił(a) film na 7
Rorschach_

Osobiście mnie drażniła strasznie kamera. Nie dało się zauważyć głębi akcji. To znaczy przeskakiwanie ze zdjęcia na zdjęcie w bardzo szybkim tempie. Podczas początkowych bójek kamera była strasznie irytująca, fajnie było słychać uderzenia, kopnięcia itd. ale nie było jak tego zauważyć...Widać było jak gdzieś krew leci i następne ujęcie. Gdyby to było tylko chwilowe, mógłbym zrozumieć. Ale trwało to naprawdę dość długo. Z drugiej strony genialnie byli przedstawieni bohaterowi i świetnie się sprawdzali w swoich rolach. Było widać emocje, prawdziwe emocje, a nie jakaś sztuczna gra. Muzyka mi się podobała. Film był drastyczny ale tylko w słowach. Nie było dokładnie widać jak to torturują "przeciwników" Turcy, lecz było dość ciekawie pokazane zabójstwo w samochodzie. Końcówka filmu trochę zwolniła z tonu. Jednak film był dobry, ukazany chyba tak jak powinien tylko gdyby nie ta kamera...
Zdecydowanie polecam. 7/10.