Jeśli Ktoś narzeka na słownictwo (a dokładnie inwektywy) w polskim filmie niech zobaczy ten film, tutaj dopiero jest "czego posłuchać". Film zdecydowanie dla miłośników takiego kina. U mnie 5 na 10.
Jeśli oceniasz film na podstawie ilości bluzgów to jesteś idiotą. A jak twoim zdaniem mieli się wyrażać gangsterzy? "Motyla noga", "o jejku", "kurczę"?
ps. Omijaj Psy, Pulp Fiction, Przekręt itp. bo się całkiem zgorszysz
Słuchaj Gh0st zdziwisz się ale oglądałem PSY i PULP..... i bardzo mi się podobały, ba nawet się nie zgorszyłem się jak sugerujesz. Na moją ocenę nie miały wpływy "bluzgi" tylko fabuła po prostu czegoś mi w nim zabrakło by uzyskać wyższą ocenę. A na marginesie nie lubię jak ktoś nazywa mnie idiotą nie znając mnie, dlatego uważaj na słownictwo no chyba, że jesteś polskim odpowiednikiem głównego bohatera tegoż filmu.
Wybacz, ale spójrz raz jeszcze na swój pierwszy post. Na wstępie wynika z niego, że film jest jedynie skierowany dla półmózgów, dresiarzy itp. hołoty, których bawi przeklinanie. Sprawa nr 2 - ocena 5/10 - człowiek ma wrażenie, że jest tak niska jedynie ze względu na latające w filmie mięso (a trudno spodziewać się innego słownictwa od bandziorów takich jak ci przedstawieni w "Rise..."). Na przyszłość jak nie chcesz być oskarżony o bycie idiotą to pisz konkretnie o tym jakie masz zarzuty do danej produkcji.
Wiem co napisałem i jest tam wyraźnie napisane "dla miłośników takiego kina" jeśli każdy kto lubi filmy "gangsterskie" to dla Ciebie idiota to wybacz ale nie mamy o czym deliberować. Wyczuwam, iż nie zrozumiałeś mojego postu nr.1 w którym miałem na myśli, że jeśli Ktoś narzeka na poziom "słownictwa" w polskich filmach to powinien zobaczyć ten film. Pozdrawiam Gh0st.
Widać nie zrozumiałem, ale pierwszy post nie brzmi jednoznacznie i zdaje się być dość uszczypliwy :)
Jeśli tak to sorka, widocznie zbyt ogólnie go napisałem :-) kończąc dzięki za ciekawą polemikę. Pozdro Gh0st
krew jest bardzo przesadzona w tym filmie
po obejrzeniu tego filmu wychodzi na to że ludzie to takie wielkie balony napełnione krwią jak przebijesz to bryzga na wszystkie strony