Zawód gangster

Rise of the Footsoldier
2007
7,5 26 tys. ocen
7,5 10 1 26135
6,8 4 krytyków
Zawód gangster
powrót do forum filmu Zawód gangster

Film niezły

ocenił(a) film na 6

Polecam jeszcze zobaczyc "Chłopców z Essex". Jak dla mnie dużo lepszy. Opowiada tą samą historię tyle tylko, że fajniej nakręcony i obsada lepiej dobrana. Sean Bean poprostu wymiata.

7IGER

whiteman, a Sean Bean w chlopach z essex wcielil sie w role Pata Tatea?
musze to ogladnac bo jeszcze nie widzialem ;-)

ocenił(a) film na 6
Barman85

Dokładnie, Sean Bean (Jason Locke) to Pat Tate. A film wyjaśnia o co chodilo w całej tej masakrze w Rettendon.

7IGER

czesc, mam pytanie czy ten billy to jest realny craig? przeciez ona zginal w rettendon...

ocenił(a) film na 6
tomek_bauns

Nie stary, Criag Rolfe to w "Chłopcach z Essex" - Wayne Lovell. Tylko nie wiem dlaczego w "Rise of the Footsoldier" przedstawiono Craiga w takim świetle, tzn takiego leszcza z niego zrobili. Widziałem fotki robione jeszcze za życia całej trójki i raczej nikt z nich mi tam na takiego leszczunia nie wyglądał :) Na necie są też dostępne foty policyjne z miejsca zbrodni, ale raczej nie polecam oglądania ich przed posiłkiem ;)

Co do Billego to jest on prawdopodobnie wymyśloną postacią, ale faktycznie był taki koleś, który po tym jak wpadł w sprawie zupełnie nie mającej nic wspólnego z masakrą w Rettendon. Za złagodzenie wyroku sypnoł kolesi odpowiedzialnych za to i był koronnym świadkiem. Niepamiętam tylko jak się nazywał ale chyba nawet pod koniec "Rise of the Footsoldier" też jest o nim wzmianka.

7IGER

racja racja, czytalem na tych stronach jest duzo o rettendon... zdjecia tez ostre:) w RotF niezle odwzorowali twarze po spotkaniu z Mickey'em.

jest otwarty list do Murraya bodajże w ktorym brat Mickey'a pisze ze zawsze on zalatwial sprawy tego typu z bratem i ze ten swiadek koronny zeznaje jak Masa... pod siebie. pozdrawiam fanow RotF...
polecam myspace csrltona leacha.